Mancare de naut cu sos de ceapa

de Ancutsa in Mancaruri de post, 31 Mar 2019 | 3978 vizualizari

 

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Pentru părinții mei, am servit cu bere cu ghimbir, de care s-au bucurat.
„Rețete de post creative”

 

INGREDIENTE

  • 250 g năut Sano Vita,
  • 2 l apă,
  • 3 cepe albe,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei gras,
  • 3 linguri pastă de tomate,
  • Sare, după gust,
  • Câteva felii de lămâie,
  • Pătrunjel proaspăt, după gust,
  • Bere cu ghimbir Sano Vita
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de naut cu sos de ceapa:

 

 

Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el cam două ibrice cu apă și se lasă la hidratat peste noapte. Prefer să-l acopăr bine cu apă la început (așa cprocedez și cu fasolea), ca să nu trebuiască să mai completez pe urmă.

A doua zi, se scurge năutul, se clătește iar și se pune la fiert într-o cratiță pentru mâncare, cu aprox 1 litru de apă. 

Între timp se spală și se curăță legumele.

Se fierbe năutul aprox o oră și jumătate, se culege spuma, apoi se adaugă o ceapă tocată mărunt, ardeiul gras tăiat cubulețe, morcovul ras, o linguriță cu sare. Se mai lasă să fiarbă cam o jumătate de oră.

Se rumenesc celelalte două cepe tocate mărunt într-o tigaie cu puțin ulei încins, până devin sticloase, se adaugă puțin lichid din mâncare, se amestecă și se adaugă la mâncare, se mai lasă 5 minute.

Spre final, se pregătește sosul, desfăcând pasta de tomate în puțină apă și turnând-o peste mâncare. Se mai lasă să fiarbă cam 5 minute, apoi se ia focul.

Sugestie de prezentare: se garnisește cu felii de lămâie și pătrunjel proaspăt. De asemenea, se poate servi alături de bere cu ghimbir.

 

Timp de pregătire: aprox 10min (+12 ore la hidratat)

Timp de gătire: 2h 10min

Porţii: 6

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/mancare-de-naut-cu-sos-de-ceapa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de naut cu sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RODIMUR 1

02.04.2019, 19:08

N-am mâncat preparate cu năut, dar așa cum arată în farfuria ta, chiar aș gusta...!

Ancutsa 1

03.04.2019, 10:46

Multumesc frumos, domnule Dante!

Ancutsa 1

03.04.2019, 10:46

Multumesc frumos, Rodica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de vinete si dovleac