Mai simple și mai sanatoase au iesit aceste chiftele preparate la cuptor.
Si in plus, nu am mai avut grija lor, sa le intorc sa nu se arda.
Pornim cuptorul la 180 de grade, sa se incalzeasca cat timp pregatim compozitia pentru chiftele.
Curatam ceapa si usturoiul si le trecem prin masina de tocat, direct peste carnea tocata.
Curatam morcovul si cartofii, ii clatim si ii dam pe razatoarea mica. Ii stoarcem bine de lichid, presandu-i in maini si ii adaugam peste carnea tocata.
Adaugam si condimentele, sarea, patrunjelul verde, tocat, cele trei oua si amestecam bine compozitia de chiftele, pana se omogenizeaza.
Formam chiftele cam cat o minge de ping pong si le asezam in forme de briose.
Le dam la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade, sau pana sunt bine rumenite.
Avem grija ca pe la jumatatea timpului, sau cand incep sa se rumeneasca pe prima parte, sa le intoarcem si pe partea cealalta.
Le servim calde sau reci, dupa preferinte.
1
Este bine sa lasam compozitia de chiftele 30 de minute la rece, pentru a se intrepatrunde aromele.