Paste cu carne tocata de porc, la cuptor

de mirela0911 in Paste, 31 Mar 2019 | 18527 vizualizari

 

Paste cu carne tocata de porc, la cuptor
Se poate servi atat la pranz cat si la cina. Se prepara relativ repede si la fel de repede se si mananca!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Paste cu carne tocata de porc, la cuptor
  • 1 ceapa alba
  • 800 g carne tocata de porc
  • 5 lg ulei
  • 2 lgt pasta de rosii
  • 500 ml bulion de casa
  • sare dupa gust
  • piper
  • amestec de verdeturi italiene
  • 400 g paste fainoase
  • 300 g mozzarela
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu carne tocata de porc, la cuptor:

Cum se prepara reteta Paste cu carne tocata de porc, la cuptor

Intr-o cratita nonaderenta se pune uleiul la incins. Se curata ceapa si setaie marunt. Se pune la calit in ulei si se amesteca sa nu se arda. Se presara putina sare pentru a se inmuia usor. Se adauga carnea tocata si se amesteca pana ce toata carnea se albeste. Se adauga o cana cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba acoperit, la foc potrivit, pana ce este gatita carnea. Cand este apropare fiarta carnea se adauga pasta de rosii si se omogenizeaza.

Se lasa sa dea cateva clocote apoi se adauga si bulionul. Se condimenteaza cu sare, piper si verdeturile italienesti. Se lasa sa mai dea cateva clocote apoi se trage de pe foc.

Intre timp se pun si pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se pun in strecuratoare, se clatesc sub un jet de apa rece apoi se lasa sa se scurga de apa.

Mozzarela se da pe razatoarea cu gauri mari.

Se ia o tava si se pun 2 polonice din sosul cu carne. Se toarna jumatate din cantitatea de paste, se niveleaza si se pune apoi jumatate din sosul cu carne peste toata suprafata. Se presara deasupra mozzarela si se continua cu restul pastelor si restul de sos. Se pune deasupra restul de mozzarela si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 20 de minute, pana se topeste frumos mozzarela si prinde culoare.

Servim alaturi de o salata coleslaw sau o salata de cruditati. Recomandam si paste cu sos de rosii

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi price fel de paste!

2

Se poate inlocui carnea de porc cu cea de pui, perioada de gatire va fi mai mica!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu carne tocata de porc, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Frittata cu ardei, dovlecel si paste