Friptura de iepure marinat in iaurt

de mihaelar63 in Iepure, 29 Mar 2019 | 5290 vizualizari

 

 In decursul numeroaselor mele experiente culinare am gatit mielul si iepurele in fel si chip. Nicio friptura de miel /iepure nu a iesit mai delicioasa decat cele la care am folosit iaurtul la marinare. Declar marinarea cu iaurt drept cea suprema pentru aceste carnuri :D
 

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure eviscerat [1.5 Kg ]
  • 500 gr iurt grecesc 10% grasime
  • 150 ml ulei masline negre
  • 10 masline
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 ceapa galbena mare
  • 1 lamaie -coaja si zeama
  • 1 tija telina apio
  • 1 lingura zaatar
  • 1 lingura pasta de ardei cu telina -productie proprie
  • 1 lingurita cu varf de boia rosie dulce
  • 1 lingurita rasa nucsoara
  • 1 lingurita rasa de scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita sofran
  • 1/2 lingurita chilli
  • 1/2 lingurita piper brazilian macinat
  • 1/2 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingura sare de Himalaya
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure marinat in iaurt:

  1. Iepurelel se spala bine si se portioneaza.
  2. Intai se taie pulpitele, urmarind incheietura si apoi spinarea cu muschiuletii de pe ea se taie in bucati potrivite cam de cate 3 degete grosime .
  3. Spalati din nou iepurele si-l lasati sa se scurga de excesul de apa.
  4. Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa pestisori, telina rondele si usturoiul feliute.
  5. Intr-un bol incapator turnati iaurtul si condimentati cu toate condimentele date.
  6. Radeti coaja de pe lamaie si stoarceti zeama.
  7. Se rade doar coaja -partea galbena de la lamaie. Partea alba este amaruie.
  8. Le adaugati la sosul pentru marinare.
  9. Amestecati si adugati legumele feliate si uleiul de masline.
  10. Puteti gusta sosul cu iaurt si sa sarati/condimentati daca va mai place
  11. Puneti carnea de iepure la marinat in aceasta compozitie.
  12. Eu am lasat carnea de iepure sa se marineze de pe o zi pe alta.
  13. Dupa o zi am transferat carnea cat si sosul in care s-a marinat intr-o tava teflonata.
  14. Nu va fie frica sa puneti tot sosul in care s-a marinat iepurele. La preparare iaurtul se va absorbi in carne si va scadea.
  15. Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat la cuptor timp de o ora si jumatate la 180 grade celsius.
  16. Dupa o ora am indepartat folia am pus maslinele in tava si am mai lasat 15 minute pentru gratinare usoara.
  17. Serviti friptura de iepure alaturi de garnitura de orez, cus-cus sau paste marunte. Decorati cu ardei iute rosu si cu masline.
  18. Pentru o nota de prospetime la servire presarati pe deasupra patrunjel verde tocat.

                                    Sa aveti pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Se rade doar coaja -partea galbena de la lamaie. Partea alba este amaruie.

2

Maslinele le adaug doar spre sfarsitul prepararii pentru a nu da gust prea amar fripturii.

3

Nu va fie frica sa puneti tot sosul in care s-a marinat iepurele. La preparare iaurtul se va absorbi in carne si va scadea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure marinat in iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure la cuptor cu vin