Desert napolitane de post

de Bunica in Dulciuri, 29 Mar 2019 | 3095 vizualizari

 

Un desert la indemana oricui .Nu trebuie sa stai la caldura cuptorului,sa stai sa ornezi sau sa coci foi pe dosul tavii.Asa-i ca va tenteaza?

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de napolitana
  • 300 g. miez de nuca
  • 400 g. zahar
  • 1300 g. margarina
  • 100 ml. apa calda
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert napolitane de post:

Ia o cratita de 3 l.

Pune zaharul la caramelizat.

Cand zaharul este fluid, adauga nuca pisata.

Adauga nuca si amesteca repede pentru omogenizare.

Peste compozitie toarna 100 ml.apa calda si lasa pe foc 3-4 minute.

La sfarsit pune margarina si amesteca, cu fermitate circa 5 minute.

Cand crema este legata se imparte in 4 parti.

Pune o foaie de napolitane pe o tava.

Intinde peste foaia de napolitana o parte din crema si intinde cu ajutorul unui cutit cu lama lata.

Se procedeaza la fel cu celelalte foi si restul de crema.

La final se obtine o prajitura cu 5 foi si 4 straturi de crema.

Peste ultima foaie de napolitana se aseaza o alta tava sau un tocator si o greutate.

Prajitura se taie peste cateva ore sau a doua zi.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert napolitane de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Regina Maria