Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Shakshuka cu chiftele
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie calim ardeii tocati marunt cu rosiile, adaugam pasta de rosii, rosiile in suc, busuiocul, condimente dupa gust. Amestecam si adaugam supa de pui, lasam cca 2 min sa fiarba dupa...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu jeleu kaki
Postat de: sufletista in TorturiPregatim o tava cu pereti detasabili, o tapetam cu hartie de copt sau folie alimentara pe margine. Intr-un bol amestecam pudra de biscuiti cu untul si amestecam pana ce se omogenizeaza...Citeste continuarea
Desert cornulete tigareta
Postat de: sufletista in DulciuriFaina o framantam cu untura rece pana obtinem o compozite sfaramicioasa, facem o adancitura, adaugam galbenusurile batute cu sare, zaharul vanilat, coaja de portocala si lamaie data prin...Citeste continuarea
Desert rulouri cu crema de vanilie
Postat de: sufletista in DulciuriFoietajul dezghetat la temperatura camerei, il taiem fasii de cca 1,5-2 cm grosime si le rulam strans pe formele unse cu ulei. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem cca 25 min...Citeste continuarea
Salata de ton, rucola, kaki si rodie
Postat de: ladydi in SalateCuratam rodia si punem semintele la scurs. Curatam si tocam fructul de kaki cubulete. Tocam ceapa si ardeiul. Intr-un castron amestecam toate ingredientele, adaugam iaurtul si maioneza. Potrivim...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu pate de rata
Postat de: lucy2002 in Aperitive / GarnituriOuale se spala, se pun intr-o cratita la fiert cu apa rece si sare pentru 7-10 minute. Dupa ce au fiert, se pun in apa rece pentru a se raci si a se curata usor. Curatam ouale de coji, le taiem...Citeste continuarea
Desert chec cu fructe confiate si nuci
Postat de: sufletista in PrajituriUntul moale il mixam cu 150 g zahar pana ce devine spumos. Adaugam pe rand galbenusurle, mixand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt, coaja de portocala, adaugam peste unt si...Citeste continuarea
Desert tort Tiramisu
Postat de: sufletista in TorturiBlat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei,mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam apa...Citeste continuarea
Desert cornulete de zapada
Postat de: sufletista in DulciuriAluat- intr-un bol amestecam faina cu grisul, sare, zaharul, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam untul rece taiat cubulete, amestecam pana ce devine un aluat nisipos. Adaugam...Citeste continuarea
Desert ecleruri-inel cu crema de...
Postat de: ancutsa in PrajituriEclerurile-inel: Se pun la fiert apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe apa, se dă cratița de pe foc, se adaugă făina deodată, se amestecă energic, se lasă la...Citeste continuarea
Paste cu creveti in sos alb si vin
Postat de: trifadalia in PennePentru inceput se pune apa cu sare la fiert, iar cand apa clocoteste se pun pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. In tre timp ne pregatin sosul astfel:Crevetii se...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branzeturi si...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriMai întâi se face un aluat clasic de tartă din: făină, ou, unt și sare extrafină. Când toate ingredientele sunt încorporate uniform, iar aluatul este nelipicios, se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema fina de nuca
Postat de: trifadalia in PrajituriSe pun la foc pentru foi mierea de albine, zaharul, uleiul, laptele, sarea, oul, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otetul pana se inchide la culoare. Se lasa sa se...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu mascarpone
Postat de: caroline in DulciuriPentru aceasta reteta este necesar ca mascarpone sa fie scos de la frigider 30 minute inainte de a fi preparati biscuitii. Intr-un bol punem faina, galbenusurile si zaharul si amestecam bine...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu branza
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriIntr-un bol am pus untul taiat cubulete, cascavalul ras, drojdia, o lingurita de sare si smantana. Am omogenizat putin apoi am pus faina si am inceput sa framant cu mana. La inceput veti...Citeste continuarea
Pate de somon
Postat de: Bunica in SomonPentru inceput tapetam doua tavi de iena cu folie alimentara. Tocam mararul si patrunjelul marunt. Pe fundul fiecarei tavi punem felii de somon pe un singur strat cat sa acopere tot fundul...Citeste continuarea
Desert tort cu morcovi si nuca
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea. Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le...Citeste continuarea
Desert chec marmorat
Postat de: caroline in PrajituriIntr-un bol amestecam 240 gr faina alba cu praful de copt si un varf de sare. Separat mixam cele 3 oua cu 160 gr zahar pana obtinem o compozitie pufoasa si de culoare deschisa. Adaugam in...Citeste continuarea
Desert tort clasic cu crema de...
Postat de: eumimi in TorturiMixam spuma ouale cu zaharul, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 21 de cm tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la...Citeste continuarea
Salata in straturi
Postat de: sufletista in SalateMaioneza facuta in casa am amestecat cu smantana, sare si piper dupa gust. Peste cartofi fierti si taiati cubulete adaugam cca 2 linguri de maioneza, amestecam bine pana ce se omogenizeaza....Citeste continuarea
Slanina fiarta in moare
Postat de: sufletista in Mezel de casaSlanina o taiem bucati potrivite, o presaram bine cu sare si o lasam 2-3 zile, intoarcem zilnic in cratita in care o asezam. Intr-o cratita adaugam bucatile de slanina (scuturata de surplusul...Citeste continuarea
Lichior de cafea
Postat de: sufletista in BauturiIntr-o sticla adaugam cafeaua macinata, nessul, pastaia de vanilie despicata in 2, adaugam alcoolul (tuica), inchidem bine capacul, agitam bine sticla. Punem intr-un loc intunecos sticla timp...Citeste continuarea
Desert prajitura cu piscoturi de...
Postat de: merisor67 in PrajituriPregătim blatul. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul, pe care eu îl macin și îl...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere Sarlatanca
Postat de: Ksenya in PrajituriMerele le curatam de coaja si de cotor, le taiem in felii subtiri. Adaugam scortisoara si nucsoara si o lingura de faina, amestecam totul. Separat, cu mixerul, batem ouale cu zaharul si...Citeste continuarea
Pasta de curcan si ciuperci
Postat de: ladydi in SalatePunem carnea de curcan la fiert in apa cu sare.Cand este fiarta, o scurgem de apa si o lasam sa se raceasca. Spalam ciupercile, incingem putin ulei intr-o tigaie si adaugam ciupercile. Lasam...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu unt de arahide
Postat de: lucy2002 in DulciuriIntr-un bol adaugam: untul de arahide, zaharul, praful de sare si mixam pana se dizolva zaharul. Adaugam untul cu grasime de 82% mixam, oul, iaurtul, vanilia si mixam in continuare, iar la final...Citeste continuarea
Desert batoane de ciocolata, cu...
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe albe. Se face un sirop bine legat, care să cadă...Citeste continuarea
Piftie de pui si curcan
Postat de: lucy2002 in Mancaruri cu carneSpalam bine carnea. Adaugam apa rece peste carne cu trei degete mai mult si o punem la fiert la foc rapid. Cand incepe sa fiarba si avem spuma o indepartam din cand in cand. Adaugam legumele si...Citeste continuarea
Desert prajitura Tosca
Postat de: trifadalia in DulciuriAlbusurile se mixeaza spuma, se adauga zaharul pana devine lucioasa ca o bezea. Se adauga macul si nuca de cocos si se omogenizeaza usor. . Se amesteca faina cu praful de copt si o...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca si cafea
Postat de: sufletista in PrajituriMixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam faina cernuta, nuca macinata, esenta si amestecam cu o lingura de jos in sus....Citeste continuarea
Desert prajitura cu iaurt si lamaie
Postat de: eumimi in PrajituriMixam ouale impreuna cu zaharul timp de 3-4 minute. Adaugam uleiul, apoi iaurtul si mixam bine dupa fiecare. Se foloseste ca unitate de masura aceeasi cana pentru toate ingredientele....Citeste continuarea
Aspic cu carne de porc
Postat de: eumimi in PorcPunem carnea de porc la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand carnea este fiarta bine. Fierbem morcovii...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde, cu afumaturi
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu cocos si ananas
Postat de: sufletista in PrajituriBlat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, apa, esenta de vanilie,...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de portocale...
Postat de: momo121 in TorturiPentru Blat: Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si dam deoparte. Ouale le mixam impreuna cu zaharul si sarea pana cand isi dubleaza volumul, apoi...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse straciatella,...
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul maro 1 si 2: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam...Citeste continuarea
Desert Indiene
Postat de: sufletista in DulciuriCojile-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, cernem faina, adaugam coaja de lamaie...Citeste continuarea
Salata de icre cu ceapa
Postat de: AdrianUdrea in SalateMai intai inmuiem painea in lapte, apoi o scurgem bine presand-o in maini si o amestecam cu icrele. Incepem sa picuram ulei si mixam amstecul de icre cu miez de paine pana capata consistenta...Citeste continuarea
Desert cozonac Babka
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol adaugam faina cernuta, zaharul, drojdia, cojile date prin razatoare, amestecam si facem o adancitura, adaugam ouale batute cu sare, untul moale si amestecam la inceput cu furculita...Citeste continuarea
Desert braduleti din turta dulce
Postat de: andy_cml_93 in DulciuriCuptorul se incalzeste la 200 grade C. Untul se topeste cu zaharul si sarea. Se adauga ouale si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt. Dupa framatarea...Citeste continuarea
Desert prajitura Tosca
Postat de: lucy2002 in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...Citeste continuarea
Desert prajitura Fanta
Postat de: Dea_Dea in PrajituriBlat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana devin pufoase, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, dupa care adaugam galbenusurile si mixam ca sa omogenizam...Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti
Postat de: ancutsa in DulciuriSe rup biscuiții cu mâna sau se toacă mărunt cu un cuțit. Se pun într-un castron adânc și se stropesc cu lapte rece, având grijă să nu se înmoaie...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi si...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriCiocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa sa se racoreasca. Se cern 300 g de faina intr-un castron...Citeste continuarea
Desert macarons in cuptor pe gaz
Postat de: Criss in PrajituriAlbusurile cantarite, se pun intr-un bol curat si degresat si se bat impreuna cu praful de sare. Treptat se adauga zaharul tos si se bat in continuare pana rezulta o bezea ferma si...Citeste continuarea
Somon la cuptor cu legume sote si...
Postat de: momo121 in SomonPentru inceput incalzim cuptorul la 200°C. Intr-o tava mare de aragaz unsa cu ulei de masline asezam cartofii curatati de coaja si taiati acordeon, condimentam cu...Citeste continuarea
Aperitiv tort Mozzarella
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe spală roșiile și se șterg cu un prosop de hârtie. Se spală măslinele, se scurg de apă și se șterg, de asemenea. Se spală sub jet ușor de apă frunzele proaspete de...Citeste continuarea
Desert fursecuri Linzer
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol puneti untul moale, impreuna cu zaharul pudra si le mixati putin. Adaugati galbenusurile, sarea, vanilia si mixati sa se incorporaze. Puneti migdalele macinate si amestecati. Cerneti...Citeste continuarea
Tartine pentru copii pretentiosi
Postat de: violeta30 in Mancare copiiPeștele fără oase și piele se dă la robot până devine o pastă cremoasă. Adăugăm untul și amestecăm bine. Dăm la rece 10 minute pentru că în faza asta e prea moale de la...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu mere
Postat de: caroline in DulciuriPunem ouale intr-un bol si mixam cu ajutorul mixerului. Adaugam zaharul si mixam in continuare .Punem si untul si mixam bine. Separat amestecam faina cu praful de copt si adaugam...Citeste continuarea