Desert placintele cu mere

de oanapl in Prajituri, 25 Apr 2020 | 4046 vizualizari

 

"aluaturile de casa"
Aceste plăcințele sunt absolut delicioase și merită încercate.
Deoarece nu mi-au încăput într-o singură tavă, le-au copt în același timp în cuptor și cele de sus s-au crăpat puțin. Nu știu care este motivul. Poate erau prea sus și căldura era prea puternică. Cred că ar fi trebuit să fac o găurică mică (cu o scobitoare) pe unde să se elibereze aburul din interior.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 40 g nuci
  • 100 ml smântână
  • 1 ou mare (sau 2 ouă mici)
  • Pentru umplutură:
  • 5 mere
  • 5 linguri zahăr
  • Pentru uns:
  • 1 ou bătut
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placintele cu mere:

Se cerne făina într‑un castron, se adaugă untul moale tăiat bucăţi, sarea, zahărul măcinat, nucile măcinate, ouăle şi smântâna. Se frământă un aluat omogen,se înveleşte în folie şi se lasă la frigider 30 de minute. În funcție de mărimea oului, e posibil ca aluatul să mai ceară făină. Dacă mai este necesar, adaugați făină, pe măsură ce frământați aluatul cu mâna.
Merele se spală, se curăță și se dau pe răzătoarea mare, se storc bine și se pun la călit cu zahărul pentru 5-10 minute. Se lasă să se răcească de tot.

Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 3 mm şi se taie cercuri cu diametrul de 10 cm. Toate cercurile se ung cu ou bătut.
Se pune o linguriţă de mere în centrul fiecărui cerc. Se îndoaie marginile aluatului pe jumătate şi se presează,pentru a se lipi bine.
Se ung plăcințelele cu ou bătut,se aşează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc, în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru circa 25-30 de minute. Se lasă să se răcească.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placintele cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci