Focaccia cu legume

de ReteteAlina in Pizza, 24 Apr 2020 | 2072 vizualizari

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 grame de faina
  • 160 grame de amidon de cartofi
  • 80 grame de ulei de masline
  • 400 grame de apa calduta
  • 1 plic de drojdie uscata (7g) sau 21g drojdie proaspata
  • 2 lingurite de zahar
  • 15 grame de sare sau dupa gust
  • Legume:
  • 1 ceapa mica
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei rosu mic
  • Porumb
  • Ulei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu legume:

Aluatul: intr-un bol se amesteca faina si amidonul de cartofi. In apa calduta se dizolva drojdia impreuna cu cele 2 lingurite de zahar. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam uleiul si apa calduta in care am dizolvat drojdia, amestecam totul foarte bine cu o lingura, apoi se adauga sarea si amestecam inca putin, pana obtinem un amestec omogen. Aluatul de focaccia se lasa in bol, se acopera bolul cu folie de plastic, se pune un prosop peste si se lasa la crescut aproximativ pentru 2 ore.
Dupa cele 2 ore, aluatul se pune in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Se lasa in tava la crescut inca 40 de minute. Dupa cele 40 de minute se unge cu ulei de masline.
Intre timp pregatim legumele.
Toate legumele se taie in cuburi mici, se condimenteaza dupa gust si se calesc timp de 10 minute, apoi se lasa la racit si se adauga porumbul din conserva pe care l-am scurs foarte bine. Se poate pune si 2-3 conserve de ton, scurs foarte bine de ulei.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 200C pentru 30 de minute, sau depinde de fiecare cuptor.


"Focaccia mea nu a crescut foarte mult pentru ca am pus prea multe legume deasupra. Daca doriti ca focaccia sa creasca se pun mai putine legume, sau legumele taiate felii foarte subtiri.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Adi 1

26.04.2020, 12:39

Buna!

dantes 1

27.04.2020, 09:51

Buna!

ReteteAlina 1

27.04.2020, 14:36

Va multumesc 🤗

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Focaccia de masline si rosii cu aroma de rozmarin