Desert prajitura vanilata

de Constelatialeu in Prajituri, 23 Apr 2020 | 11635 vizualizari

 

M-am inspirat de la Bucataresele vesele, am schimbat pe ici pe colo in functie de ingredientele mele.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Sirop
  • 10 g ness
  • 150 g zahar
  • 400 ml apa fiarta
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 500 ml smantana pentru frisca vanilata si indulcita La Dorna
  • 10 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Decor
  • aschii de ciocolata
  • cacao
  • zmeura
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura vanilata:

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam 5 linguri d ezahar si mixam pana obtinem o bezea tare. Separat mixam galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul. Se cerne faina si cacaoa si se amesteca. Peste albusuri punem galbenusurile, le incorporam cu miscari lente, apoi incorporam si faina amestecata cu cacao, folosind tot miscari lente de jos in sus. Punem compozitia in tava, nivelam si dam tava la cumptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din tava blatul si se lasa sa se raceasca.

 Sirop: Ness-ul cu zaharul si un pic de apa se mixeaza bine pana obtinem o spuma, apoi turnam apa fiarta si omogenizam, lasam sa se raceasca.

Crema. Hidratam gelatina in 70 ml apa rece. Galbenusurile cu zaharul le mixam bine apoi le punem pe baie de abur si amestecam continuu pana ce zaharul se topeste, luam de pe baie de abur si incorporam gelatina hidratata, lasam sa se tempereze putin, apoi incorporam mascarponele. Smantana pentru frisca o mixam bine pana obtinem o frisca ferma, frisca in care incorporam crema de mascarpone.

Asamblare : Dupa ce blatul se raceste bine se taie in doua. Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara, asezam prima parte de blat si o insiropam bine, punem jumatate din crema , nivelam, asezam a doua parte de blat, insiropam si intindem restul de crema, presaram aschii de ciocolata si cernem cacao. Dam tava la frigider pentru cateva ore. Apoi portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Decoram cu zmeura si frunzulite (de preferat de menta, daca nu orice frunzulita spalata bine si uscata).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura vanilata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu suc de rosii, crema de gris si gem de capsuni