Bob cu carne de porc si carnati

de cristeena20 in Porc, 26 Apr 2020 | 2449 vizualizari

 

Bobul face parte din familia mazarei si a fasolei ; Am inceput sa cunosc leguma asta de cand locuiesc aici-in perioada asta a anului cand se gaseste proaspat in piata-impartasesc cu voi un mod de a il gati. 

 

INGREDIENTE

  • 300-500 gr bob
  • 300-500 carne de porc (costite sau bacon proaspat)
  • carnat afumat de porc (sau o varietate de carnati)
  • usturoi
  • ceapa
  • 2 linguri de untura de porc
  • 3-4 cartofi
  • sare, piper alb, ardei iutevin alb
  • coriandru verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bob cu carne de porc si carnati:

Bobul se scoate din pastai (eu am cumparat de la doamnele din piata gata curatat)-il punem la fiert in apa cu sare-sa fie de jumate fiert.

Carnea-eu am avut bacon crud-l-am tinut in sare cam 2 zile; il taiem cuburi-e foarte bun cu niste costite taiate marunt; Le rpajim in untura bine, pana se rumenesc; aduagam carnatii taiati rondele-apoi aduagam ceapa tocata marunt, usturoi, chilli iute, sare, piper, si apoi vin alb. Lasma sa scada si apoi adaugam boabele de bob scurse de apa .

Acoperim si lasam sa fiarba la foc domol, aduagand din cand in cand apa. 

E gata cand bobul e moale si carnea bine fiarta.

Se serveste cu coriadru proaspat -cu paine de casa :) si vin rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bob cu carne de porc si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun