Bobul face parte din familia mazarei si a fasolei ; Am inceput sa cunosc leguma asta de cand locuiesc aici-in perioada asta a anului cand se gaseste proaspat in piata-impartasesc cu voi un mod de a il gati.
Bobul se scoate din pastai (eu am cumparat de la doamnele din piata gata curatat)-il punem la fiert in apa cu sare-sa fie de jumate fiert.
Carnea-eu am avut bacon crud-l-am tinut in sare cam 2 zile; il taiem cuburi-e foarte bun cu niste costite taiate marunt; Le rpajim in untura bine, pana se rumenesc; aduagam carnatii taiati rondele-apoi aduagam ceapa tocata marunt, usturoi, chilli iute, sare, piper, si apoi vin alb. Lasma sa scada si apoi adaugam boabele de bob scurse de apa .
Acoperim si lasam sa fiarba la foc domol, aduagand din cand in cand apa.
E gata cand bobul e moale si carnea bine fiarta.
Se serveste cu coriadru proaspat -cu paine de casa :) si vin rosu.