Am ales 2 pesti Dourada medii-unul de persoana; i-am spalat (i-am cumparat gata curatati) si apoi am facut o crestatura pe diagonala, pe fiecare parte. I-am sters cu un prosop de hartie si i-am presarat cu sare, piper alb, ulei de masline si suc de lamaie proaspat. Am acoperit tava cu folie si am dat la frigider pana am pregatit sosul de rosii.
Ceapa am taiat-o solzisori si am pus-o la calit intr-o cratita cu ulei de masline, dafin si usturoi tocat. Cand s-a inmuiat putin, adaugam sare, piper alb si rosiile taiate felii si ele. Amestecam si aduagam sucul de rosii si pasta de rosii. Lasam inca 3-4 minute, apoi adaugam vin alb. Lsam sa se evapore din vin si stingem aragazul.
In tava cu pesti turnam sosul de rosii deasupra peste ei si dam la cuptorul incins in prealabil
Se lasa sa se faca pana sunt rumeniti deasupra, cam 25 minute.
Eu am curatat cartofi, i-am fiert pe jumate si apoi i-am pus in tava, alaturi de peste. Au iesit tare buni.