Dorada la cuptor

de cristeena20 in Peste, 24 Apr 2020 | 4830 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti dorada mai mici
  • 2 cepe
  • dafin
  • 3 rosii (proaspete sau din conserva)
  • sare, piper alb, suc de lamaie, ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor:

Am ales 2 pesti Dourada medii-unul de persoana; i-am spalat (i-am cumparat gata curatati) si apoi am facut o crestatura pe diagonala, pe fiecare parte. I-am sters cu un prosop de hartie si i-am presarat cu sare, piper alb, ulei de masline si suc de lamaie proaspat. Am acoperit tava cu folie si am dat la frigider pana am pregatit sosul de rosii.

Ceapa am taiat-o solzisori si am pus-o la calit intr-o cratita cu ulei de masline, dafin si usturoi tocat. Cand s-a inmuiat putin, adaugam sare, piper alb si rosiile taiate felii si ele. Amestecam si aduagam sucul de rosii si pasta de rosii. Lasam inca 3-4 minute, apoi adaugam vin alb. Lsam sa se evapore din vin si stingem aragazul.

In tava cu pesti turnam sosul de rosii deasupra peste ei si dam la cuptorul incins in prealabil

Se lasa sa se faca pana sunt rumeniti deasupra, cam 25 minute. 

Eu am curatat cartofi, i-am fiert pe jumate si apoi i-am pus in tava, alaturi de peste. Au iesit tare buni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

25.04.2020, 20:11

Arata super bine, iar ai mei adora dorada!

RuxyRux 1

27.04.2020, 14:05

Buna de tot, eu o prefer pusa pe sare la cuptor....

mihaelar63 1

30.04.2020, 07:42

Face parte dintre pestii mei preferati . Are carnebuna si dulce

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macrou la cuptor cu sos de rosii