Va prezint o alta varianta de preparare a borsului taranesc.
Prima varianta este dupa carte si o gasiti aici
Varianta aceasta este facuta dupa gustul meu. Va ramane la atitudinea dumneavostra pe care s-o preparati in caz ca va intereseaza.
Coada o portionam si o punem intr-o oala incapatoare, adaugam apa si o fierbem 30 minute, inlaturand toata spuma care se formeaza la suprafata.
Adaugam radacina de patrumjel, telina, apio si la foc mic fierbem 15 minute.
Apoi adaugam cartofii si mai fierbem 10 minute pana sunt cartofii gata.
In paralele, intr-o tigaie incapatoare, calim ceapa in uleiul incalzit, adaugam morcovii si mai calim inca 10 minute sub capac la foc minim, adaugam lingura de pasta de tomate amestecam si lasam 2-3 minute, adaugam, varza, amestecam acoperim si soatm legumele astfel, inca 7 minute la foc mic.
Adaugam continutul din tigaie in oala, adaugam foaia de dafin, amestecam, lasam totul pe foc inca 5 minute, apoi adaugam borsul fiert separat si taiteii. Lasam totul sa fiarba inca 5 minute, potrivim de sare si piper. Oprim flacara si lasam in repaus inainte de a servi,10 minute.
Se serveste cu leustean si marar tocat.
1
Puteti servi cu smantana.
2
Schimbati prima apa dupa ce a dat carnea in clocot, borsul va fi mai lipede.
3
Nu fierbeti mult borsul dupa ce ati adaugat varza, lasati legumele mai intregi sa le simtiti la gust.