Desert cozonac rotund cu nutella

de Tabita _ in Dulciuri, 26 Apr 2020 | 3010 vizualizari

 

Cozonac gustos si pufos ce dispare repede. :)
"aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • 1000 g faina
  • 300 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri drojdie uscata ( 2x 7 g)
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 150 ml ulei + unt topit
  • 2 linguri smantana
  • 5 galbenusuri
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 1 lingurita sare ulei

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingura zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac rotund cu nutella:

Facem maiaua din 50 ml lapte caldut pus in bol si amestecat cu drojdie, 2 linguri zahar, 2 linguri faina.
Lasam 10 minute.
Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam coaja de portocala.
Untul topit il amestecam cu uleiul.
Intr-un bol mare punem faina.
Facem o gropita in faina si punem maiaua.
Adaugam laptele, ouale, sarea.
Apoi adaugam zaharul vanilat.
Din toate formam un aluat moale, lipicios, usor elastic.
Adaugam smantana. Apoi adugam untul cu uleiul si le incorporam bine.
Framantam, acoperim bolul cu folie de plastic.
Lasam la loc cald minim 1 1/2 h.
Ungem cu ulei blatul de lucru.
Framantam 20-30 minute.
Am adaugat cate putin ulei pe blatul de lucru pentru a nu se lipi.
Am impartit in 6 gramajoare.
Am intins din fiecare cate o foaie am uns-o cu nutella.
Am rulat.
Dupa ce am terninat fiecare bucata de umplut, le-am asezat in tava una langa alta cu partea rulata in sus.
Am lasat inca 30 de minute sa se mai odihneasca si sa mai creasca.
Apoi am uns cu galbenus amestecat cu lapte si zahar.
Am acoperit cu o hartie de copt pentru a evita sa se arda pe deasupra.
Am dat la cuptorul preincalzit la 175°C pentru aproximativ 1 h. Dupa 45 de minute am redus temperatura la 170°C.
Se poate incerca cu scobitoarea daca e gata.
Se lasa sa se mai raceasca.
Apoi se taie sau se rupe. :)

TIPS-URI

1

Se cerne faina inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac rotund cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci