Se face o mamaliga mai moale din lapte si malai, in care se incorporeaza smantana.
Carnatii, bacon-ul sau kaizer-ul ( sau toate ) , se taie in bucati mici si se calesc 5-6 minute in 1 lingura ulei.
Se unge un vas termorezistent cu unt si se aseaza: un prim strat de mamaliga, apoi amestec prajit, din nou mamaliga,
se presara branza rasa si se acopera cu mamaliga ramasa.
Cu ajutorul unei polonic, se fac din loc in loc adancituri,
in care se aseaza ouale si se presara cu sare.
Se da vasul la cuptor, pentru 25-30 minute, pana se rumeneste frumos mamaliguta, iar ouale sunt gatite.
TIPS-URI
1
Reteta taci si inghite se poate face si fara afumatura , iese foarte buna si asa (poza nr 2 de mai jos este varianta fara carnati sau orice fel de afumatura )
Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.