Taci si inghite

de hany30 in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2015 | 3864 vizualizari

 

Amiaza de azi . :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g malai
  • 1 l lapte (apa)
  • 50 g unt
  • 100 g smantana
  • 200 g branza sarata rasa
  • 200 g carnati afumati
  • si/sau 150 gr kaiser sau 100 bacon (pot fi combinate toate trei , sau doar carnati , fiecare cum ii place )
  • 3 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

  • Se face o mamaliga mai moale din lapte si malai, in care se incorporeaza smantana.
  • Carnatii, bacon-ul sau kaizer-ul ( sau toate ) , se taie in bucati mici si se calesc 5-6 minute in 1 lingura ulei.
  • Se unge un vas termorezistent cu unt si se aseaza: un prim strat de mamaliga, apoi amestec prajit, din nou mamaliga,
    se presara branza rasa si se acopera cu mamaliga ramasa.
  • Cu ajutorul unei polonic, se fac din loc in loc adancituri,
    in care  se aseaza ouale si se presara cu sare.
  • Se da vasul la cuptor, pentru 25-30 minute, pana se rumeneste frumos mamaliguta, iar ouale sunt gatite.

TIPS-URI

1

Reteta taci si inghite se poate face si fara afumatura , iese foarte buna si asa (poza nr 2 de mai jos este varianta fara carnati sau orice fel de afumatura )

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

11.11.2015, 19:54

MotanLaOale 1

11.11.2015, 22:56

miki_a 1

12.11.2015, 02:08

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv "Taci si inghite"