Tort TREI CIOCOLATE

de ela in Torturi, 18 Noi 2015 | 10325 vizualizari

 

Am tot vazut tortul asta si m-am gandit ca ar trebui incercat.Am studiat piata si am ajuns la varianta aceasta.Am ales reteta de creme a Jamilei doar ca am dat putina aroma cremelor.Ar fi trebuit insiropat blatul dar eu am uitat.Folositi smantana pentru frisca neindulcita(eu am folosit LA DORNA SMANTANA PENTRU FRISCA) pentru ca ciocolatele sunt destul de dulci ele singure.Esenta de cafea si lichiorul de oua nu sunt neaparat necesare daca nu aveti.Ciocolata sa fie cat mai de calitate.La crema de ciocolata alba folosim mai multa gelatina.Pregatirea se intinde pe o mai multa bucata de timp pentru ca trebuie lasate cremele sa se intareasca pe rand.Tortul il lasam peste noapte la frigider inainte sa il taiem.Ornam dupa preferinte.Eu l-am imbracat in dantela de ciocolata dar este aspectuos si fara.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 2oua
  • 100gr zahar
  • 3linguri ulei
  • 15gr cacao
  • 1/4lingurita praf de copt
  • 50gr faina
  • 1praf de sare
  •  CREMA CIOCOLATA AMARUIE:
  • 3OOgr cicolata cu cat mai mult la suta cacao
  • 250ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 8gr gelatina alimentara
  • 40gr unt
  • CREMA DE CIOCOLATA CU LAPTE:
  • 3oogr ciocolata cu lapte
  • 250ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 1lingura esenta de cafea(sau de rom)
  • 40gr unt
  • 8gr gelatina alimentara
  • 50ml apa
  • CREMA DE CIOCOLATA ALBA:
  • 300gr ciocolata alba
  • 250ml smantana pentru frisca
  • 40gr unt
  • 50ml apa
  • 12gr gelatina alimentara
  • 50ml lichior de oua
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort TREI CIOCOLATE:

Pregatim blatul:galbenusurile le frecam cu uleiul.Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei si mai mixam putin.Faina,cacaoa si praful de copt le trecem print-o sita si le adaugam treptat la oua,.amestecand usor.Tapetam fundul unei forme(de 21cm cu hartie(ar fi trebuit o forma mai mare)in care punem aluatul si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,cam 15minute.Scoatem si lasam sa se raceasca.
Pregatim crema de ciocolata neagra: gelatina o punem la inmuiat cu apa.Rupem ciocolata bucati si impreuna cu untul cubulete punem pe un vas cu aburi la topit,amestecand mereu,pana se topeste.Luam de pe foc si adaugam gelatina si amestecam bine.Lasam sa se raceasca si intre timp batem frisca,dar nu mult,sa nu se striceDaca ciocolata topita s-a racit bine,punem frisca treptat in ea si amestecam usor.Punem crema de ciocolata amaruie peste blatul insiropat dupa gust(blatul il avem in forma cu margini detasabile pe care o tapetam pe margini cu folie alimentara(daca avem o forma de silicon,e mai simplu,nu avem nevoir de folie)si nivelam.Dam la congelator cam 20minute,timp in care pregatim crema de ciocolata cu lapte,la fel ca si cea cu ciocolata amaruie,numai ca aici adaugam si esenta de cafea cand topim ciocolata..Punem peste ciocolata amaruie si mai dam la congelator inca 20minute.Pregatim si crema de ciocolata alba,la care adaugam lichiorul de oua la ciocolata topita.Punem peste crema de ciocolata cu lapte si dam la rece cateva ore,pana se intareste(nu la congelator)Ornam dupa gust.

TIPS-URI

1

 Blatul il insiropam cu ce vrem,dupa gust,zeama de la un compot de visine e foarta buna. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort TREI CIOCOLATE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

miki_a 1

19.11.2015, 11:41

Deosebit!!!

mihaelar63 1

19.11.2015, 16:59

Ela tu chiar vrei sa ma bagi in boala ? Este visul ciocoholicului are de fiecare

Rahela Velicu 1

11.02.2016, 12:00

Cred ca este un deliciu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Trei Ciocolate