Tarta cu gutui

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 19 Noi 2015 | 6586 vizualizari

 

Am zis ca tai lemne cu cutitul atunci cand am curatat la gutui. Am pus o gramada de zahar peste ele si tot acrisoara a iesit tarta, dar mirosul imbietor de gutuie m-a facut sa trec cu vederea peste toate acestea.

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 400 g faina;
  • 100 g zahar;
  • un praf de sare;
  • doua oua;
  • 200 g unt.
  • Umplutura:
  • 650 g gutui curatate de coaja si seminte;
  • 300 g zahar sau dupa gust, in functie de gutui.
  • Pentru decor:
  • o lingurita de zahar pudra.
  • Este necesara o forma pentru tarte cu diametrul de 28 cm.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu gutui:

Umplutura:

Gutuile curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata zeama lasata, apoi se lasa sa se raceasca.

Aluat fraged:

Faina, zaharul, sarea si ouale se pun intr-un castron, iar untul se rade peste ele. Se amesteca si se incorporeaza toate ingredientele, formand o bila, care se introduce intr-o punga si se baga la frigider pentru circa 30 de minute.

Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se infaineaza masa de lucru (dar mai bine se unge cu ulei), bila de aluat se taie in doua, iar jumatate se intinde cu ajutorul unui sucitor uns cu ulei. Se decupeaza aluatul dupa forma de tarta, apoi acesta se aseaza in tava unsa cu unt. Se adauga umplutura si se decupeaza inimioare si floricele din aluat, cu ajutorul carora se decoreaza tarta. Se introduce tava la cuptor pana cand tarta se rumeneste frumos. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar si se poate servi.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

miki_a 1

20.11.2015, 10:09

O tarta extrem de delicioasa, chiar daca e munca (si chin) cu pregatitul gutuilor! Mirosul si gustul sunt inconfundabile!

Moni_alex 1

20.11.2015, 20:24

Buna si aromata!

Xandrinne 1

22.11.2015, 22:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu gutui si nuci