O tarta delicioasa, pe care iubitorii de fructe o vor adora. Se poate servi atat calda, cat si rece
Blat
Umplutura
Blat:
Toate ingredientele se mixeaza pana se obtine un aluat omogen, se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider pentru minim 30 minute.
Se scoate aluatul din frigider, se opreste putin pentru decor, iar restul se intinde intr-o foaie subtire de 4-5 mm.
Foaia de aluat se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se baga la cuptorul incalzit pentru 15 minute. Blatul se scoate de la cuptorul peste care se pun 2-3 linguri de gris rase pentru a absorbi umezeala de la prune.
Umplutura:
Prunele se spala, se scot samburii si se taie in 3-4 felii. Prunele taiate impreuna cu zaharul se lasa pe foc si se mesteca din cand in cand . Amidonul se amesteca impreuna cu 1-2 linguri de apa si se toarna peste prune. Amestecul se fierbe pana incepe sa se ingroase.
Compozitia se toarna peste blatul racit, apoi se face un grilaj din aluatul oprit deoparte. Se unge cu ou batut si se baga la cuptorul preincalzit aproximativ 20 de minute.
Dupa ce se scoate din cuptor se acopera 15 minute cu o folie pentru a nu se intari aluatul.