Vă aduc în atenție o ,,tartă” cremoasă și foarte aromată, gust plăcut dat de portocale și ciocolată. Este un desert perfect pentru o ocazie specială, timpul de pregătire fiind unul foarte rapid. Pentru că se apropie o mare și frumoasă sărbătoare ,,Sfintele Sărbători Pascale”, vă recomand această tartă colorată și apetisantă, spre bucuria copiilor dar și al adulților, cu mult drag de la Buburuza Bucătăreasă.
Dezghețăm pachetul foietaj.
Curațăm cele 3 portocale de coajă și de partea albă, le feliem la o grosime de 0,5 cm.
Ungem o tavă de tartă cu puțină grăsime(unt sau ulei) și pudrăm cu făină.
Așezăm foaia în tavă în așa fel încât să acoperim și marginile.
Ungem toată foaia cu ciocolată moale(dacă ciocolata e prea tare, ținem cutia câteva minute în apă fierbinte).
Omogenizăm smântâna cu cele 3 gălbenușuri și o turnăm peste stratul de ciocolată, scuturând uşor tava pentru a se aşeza.
Punem feliile de portocale peste smântână.
Presărăm ciocolată rasă deasupra. Punem tava în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute la foc potrivit. Feliem tarta doar când s-a răcit.