Tartă cu portocale și ciocolată

de Zamfira in Prajituri, 28 Oct 2015 | 3308 vizualizari

 

Vă aduc în atenție o ,,tartă” cremoasă și foarte aromată, gust plăcut dat de portocale și ciocolată. Este un desert perfect pentru o ocazie specială, timpul de pregătire fiind unul foarte rapid. Pentru că se apropie o mare și frumoasă sărbătoare ,,Sfintele Sărbători Pascale”, vă recomand această tartă colorată și apetisantă, spre bucuria copiilor dar și al adulților, cu mult drag de la Buburuza Bucătăreasă.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj
  • 400 ml smântână
  • 3 gălbenușuri
  • 4 linguri ciocolată moale(nutella)
  • 3 portocale(zemoase-grecești)
  • 50 g ciocolată rasă(amăruie sau cu lapte)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu portocale și ciocolată:

Dezghețăm pachetul foietaj.

Curațăm cele 3 portocale de coajă și de partea albă, le feliem la o grosime de 0,5 cm.

Ungem o tavă de tartă cu puțină grăsime(unt sau ulei) și pudrăm cu făină.

Așezăm foaia în tavă în așa fel încât să acoperim și marginile.

Ungem toată foaia cu ciocolată moale(dacă ciocolata e prea tare, ținem cutia câteva minute în apă fierbinte).

Omogenizăm smântâna cu cele 3 gălbenușuri și o turnăm peste stratul de ciocolată, scuturând uşor tava pentru a se aşeza.

Punem feliile de portocale peste smântână.

Presărăm ciocolată rasă deasupra. Punem tava în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute la foc potrivit. Feliem tarta doar când s-a răcit.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu portocale și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

miki_a 1

29.10.2015, 08:56

Am zis eu ca miroase a sarbatoare, e mult mai potrivita pentru Craciun!

Zamfira 1

29.10.2015, 09:25

ela asa, asa de Craciun e perfecta.

Gherca Daniela 1

29.10.2015, 12:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere