Blat
Crema de cocos
Decor
Blat
Omogenizăm gălbenuşurile cu zahărul. Adăugăm treptat făina cu praful de copt şi spuma tare din albuşuri. Amestecăm totul cu grijă, mişcări uşare de jos în sus fără a distruge pufoşenia albuşurilor. Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit, coacere la foc potrivit. Facem proba cu scobitoarea. Timp de coacere 25-30 minute. Lăsăm blatul la răcit apoi îl tăiem în două.
Crema
Topim ciocolata albă şi o adăugăm la mascarpone. Adăugăm 2 linguri de zahăr pudră şi zahărul vanilinat, cocosul şi la sfârşit frişca. Atenţie când adăugăm frişca, crema să nu fie prea călduţă de la ciocolata albă. Pune crema la rece pentru 15-20 minute.
Ungem blatul cu cremă, îmbrăcăm blatul cu cremă. Presărăm nucă de cocos peste tot.