Tocanita cu soia boabe

de ianculubita in Mancaruri de legume, 4 Noi 2015 | 8529 vizualizari

 

Nu am pregatit niciodata soia boabe,dar avand in vedere ca se numeste fasole soia,nu poate fi pregatita decat asemenea fasolei obisnuita,mi-am zis,doar ca am imbunatatit-o putin. Va spun ca are un gust mai bun decat fasolea pe care o stim toti si este mai sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 g soia boabe
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 felie de telina radacina
  • 1 cana sos de rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 400g ciuperci
  • 1 frunza de dafin
  • 20 ml ulei
  • sare
  • putin cimbru
  • verdeata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu soia boabe:

Se pune fasolea curatata si spalata intr-un vas de seara sa se umfle dar daca este din gradina proprie,cum a fost a mea,nu mai e nevoie.A doua zi se scurge,si se pune la fiert cu apa calda,dupa 30min se scurge din nou,se clateste si se pune la fiert tot cu apa calda impreuna cu frunza de dafin.

In acest timp,intr-o tigaie cu ulei incins se calesc ciupercile feliate iar dupa ce s-a evaporat apa din ele se adauga legumele curatate,spalate si taiate cubulete mici,se lasa la calit cu capac,dupa 10min se adauga si sosul de rosii iar dupa ce a scazut se rastoarna in vasul cu fasolea fiarta;se adauga sare dupa gust,putin cimbru iar dupa ce a scazut,verdeata tocata.

Se serveste cu acritura de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu soia boabe" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu piept de pui afumat