Tocăniţă din carne de porc

de miki_a in Porc, 12 Noi 2015 | 12227 vizualizari

 

Un preparat bun şi saţios, mai ales pe timpul rece al iernii, iar preparat în ceaun şi la foc de lemne e un adevărat răsfăţ!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne de porc (pulpă);
  • 4 linguri cu ulei;
  • 4 cepe mărişoare (eu am folosit roşie, dar folosiţi de care aveţi);
  • 4 căţei de usturoi;
  • 1 conservă de roşii cuburi (400 gr.);
  • 1/2 lingură boia afumată;
  • 1/2 linguriţă cimbru uscat;
  • sare şi piper după gust;
  • 1/2 legătură pătrunjel.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă din carne de porc:

Spălăm carnea şi o tamponăm uşor cu şervete absorbante. Când e bine zvântată o tăiem cubuleţe potrivite.

Într-o tigaie adâncă şi groasă încingem uleiul. Punem cubuleţele de carne şi lăsăm la foc iute, până se evaporă toată apa lăsată şi carnea se rumeneşte frumos.

După ce carnea s-a rumenit uniform, adăugăm ceapa tocată. Lăsăm tigaia la foc potrivit pentru ca ceapa să se înmoaie (10 minute), după care punem usturoiul feliat.

Stingem cu câteva linguri de apă caldă şi lăsăm tigaia acoperită, la foc potrivit (10 minute).

Adăugăm roşiile cuburi, câteva linguri de apă caldă (pentru a preveni arderea), sarea, piperul, boiaua şi cimbrul.

Fierbem cu capac cca 30 de minute la foc mediu.

În ultimile minute gustăm de condimente şi mai adăugăm dacă este cazul.

Stingem focul şi presărăm deasupra pătrunjelul tocat mărunt.

Servim cu pâine proaspătă, mămăliguţă, murături, smântână, diverse garnituri (orez, cartofi, paste)!

Poftă bună! 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Moni_alex 1

16.11.2015, 21:09

O bunatate cu mamaliguta!

miki_a 1

17.11.2015, 12:38

Multumesc Simona!

mihaelar63 1

29.11.2015, 00:27

Nu mori de foame cu asa ceva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocăniţă din carne de porc cu mămăliguţă şi ciulama de ciuperci