Tocăniţă din carne de porc

de miki_a in Porc, 12 Noi 2015 | 12866 vizualizari

 

Un preparat bun şi saţios, mai ales pe timpul rece al iernii, iar preparat în ceaun şi la foc de lemne e un adevărat răsfăţ!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne de porc (pulpă);
  • 4 linguri cu ulei;
  • 4 cepe mărişoare (eu am folosit roşie, dar folosiţi de care aveţi);
  • 4 căţei de usturoi;
  • 1 conservă de roşii cuburi (400 gr.);
  • 1/2 lingură boia afumată;
  • 1/2 linguriţă cimbru uscat;
  • sare şi piper după gust;
  • 1/2 legătură pătrunjel.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă din carne de porc:

Spălăm carnea şi o tamponăm uşor cu şervete absorbante. Când e bine zvântată o tăiem cubuleţe potrivite.

Într-o tigaie adâncă şi groasă încingem uleiul. Punem cubuleţele de carne şi lăsăm la foc iute, până se evaporă toată apa lăsată şi carnea se rumeneşte frumos.

După ce carnea s-a rumenit uniform, adăugăm ceapa tocată. Lăsăm tigaia la foc potrivit pentru ca ceapa să se înmoaie (10 minute), după care punem usturoiul feliat.

Stingem cu câteva linguri de apă caldă şi lăsăm tigaia acoperită, la foc potrivit (10 minute).

Adăugăm roşiile cuburi, câteva linguri de apă caldă (pentru a preveni arderea), sarea, piperul, boiaua şi cimbrul.

Fierbem cu capac cca 30 de minute la foc mediu.

În ultimile minute gustăm de condimente şi mai adăugăm dacă este cazul.

Stingem focul şi presărăm deasupra pătrunjelul tocat mărunt.

Servim cu pâine proaspătă, mămăliguţă, murături, smântână, diverse garnituri (orez, cartofi, paste)!

Poftă bună! 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Moni_alex 1

16.11.2015, 21:09

O bunatate cu mamaliguta!

miki_a 1

17.11.2015, 12:38

Multumesc Simona!

mihaelar63 1

29.11.2015, 00:27

Nu mori de foame cu asa ceva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocăniţă din carne de porc cu mămăliguţă şi ciulama de ciuperci