Un preparat bun şi saţios, mai ales pe timpul rece al iernii, iar preparat în ceaun şi la foc de lemne e un adevărat răsfăţ!!!
Spălăm carnea şi o tamponăm uşor cu şervete absorbante. Când e bine zvântată o tăiem cubuleţe potrivite.
Într-o tigaie adâncă şi groasă încingem uleiul. Punem cubuleţele de carne şi lăsăm la foc iute, până se evaporă toată apa lăsată şi carnea se rumeneşte frumos.
După ce carnea s-a rumenit uniform, adăugăm ceapa tocată. Lăsăm tigaia la foc potrivit pentru ca ceapa să se înmoaie (10 minute), după care punem usturoiul feliat.
Stingem cu câteva linguri de apă caldă şi lăsăm tigaia acoperită, la foc potrivit (10 minute).
Adăugăm roşiile cuburi, câteva linguri de apă caldă (pentru a preveni arderea), sarea, piperul, boiaua şi cimbrul.
Fierbem cu capac cca 30 de minute la foc mediu.
În ultimile minute gustăm de condimente şi mai adăugăm dacă este cazul.
Stingem focul şi presărăm deasupra pătrunjelul tocat mărunt.
Servim cu pâine proaspătă, mămăliguţă, murături, smântână, diverse garnituri (orez, cartofi, paste)!
Poftă bună!