Tort de mere cu crema de mascarpone

de Bunica in Torturi, 2 Noi 2015 | 6191 vizualizari

 

Aveam câteva mere ce stăteau în coșul de fructe cam de multișor.M-am gândit să le fac un tort.Așa că am purces la treabă.Nu am făcut poze ,că aveam postat tort de mere,Pe parcurs mi-a venit ideea să-i fac o cremă cu mascarpone.Și cum toate cele necesare le aveam în frigider a ieșit o bunătate de tort!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 ou
  • 3 linguri zahăr pentru blat
  • 3 linguri făină
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • Mere caramelizate:
  • 6 mere
  • 3 linguri zahar
  • dulceață vișine
  • 40 g. unt
  • Cremă Ș
  • 200.g. smântână pentru frișcă
  • 500 g. mascarpone
  • 3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu crema de mascarpone:

Pune 3 linguri de zahar într0o cratiță (22 cm diametru) la cramelizat pe foc mic.

Când zahărul este fluid de culoarea chihlimbarului ia cratița de pe foc și tapeteaz-o pe margini prin mișcări circulare.

Lasă caramelul să se răcească.

Merele spălate,curățate de coajă și scoași sâmburii pune-le în cratiță de jur împrejurul cratiței și un măr în mijloc.

În orificiul rămas liber de la scoaterea sâmburilor pune o bucățică de unt și 2-3 vișine din dulceață.

Dă cratița la cuptorul încins la 180 grade pentru 20 de minute.

Cât merele stau la cuptor mixează albușurile cu zahărul până se obține o bezea fermaă.

Adaugă pe rând gălbenușurile,apoi zahărul vanilat.

Scoate telurile din vas și pune făina amestecând ușor de jos în sus pâna la omogenizarea completă.

Scoate cratița din cuptor și toarnă aluatul peste mere.

Dă cratița la cuptor în continuare până la rumenirea blatului.Fă testul cu scobitoarea pentru a te convinge că blatul este copt.

Când blatul este copt,lasă-l 10 minute să se răcească ,apoi îl poți răsturna pe farfurie.

Pui farfuria deasupra cratiței și cu o mișcare fermă răstorni blatul.

Crema de mascarpone:

Mixează frișca împreună cu zahărul până se întărește(stă moț).

Adaugă mascarpone câte o lingură mixând continuu.

Pune crema peste mere netezind-o ușor cu un cuțit sau paletă.

Deasupra presară câteva ornamente din ciocolată .

 

TIPS-URI

1

Adaugă puțină sare cînd mixezi albușurile.

2

Zahăr vanilat am folosit din cel făcut în casă(zahăr pudra0,500 kg.+4 păstăi de vanilie crestate)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (26)

Gherca Daniela 1

03.11.2015, 09:57

delicios!

Oana 1

03.11.2015, 11:02

Ce pofta mi-ai facut!!

Catalina L 1

04.11.2015, 11:39

frumos l-ai facut....f bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inima de capsuni