Rulada cu branza dulce si stafide
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAluatul se lasa la decongelat. Intre timp punem stafidele la inmuiat in apa calduta cu o lingurita de esenta de portocale. Amestecam branza cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de portocale...Citeste continuarea
Rum Baba (de post)
Postat de: miremirc in DulciuriAluat : cernem faina intr-un castron, adaugam peste ea drojdia amestecata cu zaharul si apa minerala amestecata cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Lasam la crescut timp de 10 minute, apoi...Citeste continuarea
Rulada de pui cu garnitura de cartofi
Postat de: lory_andronache in PuiSe taie pieptul in patru bucati egale, se bat ca pentru snitele si se condimenteaza cu sare si piper. Pieptul condimentat se lasa sa-si traga aromele cat timp ne ocupam de cartofi. Acestia...Citeste continuarea
Reteta traditionala de pomana porcului
Postat de: dena in PorcCum se prepara Reteta traditionala de pomana porcului Carnea de porc se spala si se taie in bucati potrivite, se pune intr-un ceaun. Se pune untura, usturoiul taiat mai grosier(sau lasat...Citeste continuarea
Ravioli cu cartofi
Postat de: AnyCostescu in PasteAluatul: se framanta un aluat usor de modelat din aceste ingrediente.. Umplutura :cartofii se fierb in coaja, se curata si se piseaza ca pt pireu. Se amesteca cu branza rasa, cascavalul,...Citeste continuarea
Raci fierți
Postat de: elucubratiiculinare in PesteSe aleg numai racii vii. Ar fi trebuit să filmez, să vedeți cum se mișcau :) Se spală in multe ape, după ce s-au frecat pe burtă cu o periuță. Se pune un vas cu apă la fiert în...Citeste continuarea
Rulada cu banane si cafea
Postat de: Zamfira in PrajituriBlatul de la rulada: Batem spuma albusurile cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat. Amestecam galbenusurile si le adaugam la albusuri, apoi treptat faina. Tapetam o tava cu...Citeste continuarea
Rulada de curcan cu merisoare
Postat de: Oana in CurcanSe prepara mai intai umplutura pentru rulada. Baconul se feliaza si se soteaza cu ceapa taiata cubulete si ceapa verde taiata rondele, impreuna cu 2 linguri de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: adela1981 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Se trece branza de vaci prin sita sau se freaca bine sa se omogenizeze. Se adauga grisul, faina, ouale batute spuma cu un praf de sare si se amesteca...Citeste continuarea
Rulada de porc in sos de rosii
Postat de: medioto59 in PorcCarnea de porc spalata si uscata se bate cu ciocanul ca la snitele.Se condimenteaza cu sare,piper si oregano dupa gust.Dam la rece pana cand preparam urmatorul amestec:curatam , spalam si apoi...Citeste continuarea
Rata pe varza
Postat de: Retetegg in RataIntr-o cratita am pus 50 ml ulei si am calit ceapa tocata. Am adaugat boia, piper macinat, sare, foi de dafin si boabe de piper si am calit pana s-a rumenit putin. Am adaugat apoi varza taiata...Citeste continuarea
Reteta delicioasa de post cu orez...
Postat de: ioana_malia in DulciuriPreparare Reteta delicioasa de post cu orez si prune uscate Spalam prunele bine in apa calduta, apoi le punem la fiert si le dam in clocot. Le scoatem, le lasam sa se raceasca, apoi...Citeste continuarea
Reteta de prajitura Cabana sau...
Postat de: Criss in PrajituriPreparare Reteta de prajitura Cabana sau prajitura Acoperis, reteta copilariei Foi : Se amesteca oul cu zaharul, untul, mierea, laptele si bicarbonatul si se pune pe aburi. Se...Citeste continuarea
Reteta simpla de fasole batuta -...
Postat de: andreea_angelo in Mancaruri de postPreparare Reteta simpla de fasole batuta - fasole frecata Fasolea se alege si se pune in apa calda ca sa se umfle, sa nu fim nevoiti sa o fierbem o zi intreaga. Intre timp curatam ceapa si...Citeste continuarea
Rulada cu ciocolata
Postat de: mon in PrajituriAlbusurile se bat spuma tare, galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce compozitia devine albicioasa. Adaugam faina si albusul batut amestecam usor. Tapetam o tava cu hartie de copt punem...Citeste continuarea
Reteta de macaroane cu nuca, asa...
Postat de: cristeena20 in PastePreparare Reteta de macaroane cu nuca, asa cum ne facea mama in copilarie - Fierbem macaroanele, le strecuram. - Curatam nuca si o pisam fin . Apoi adaugam putin zahar. - Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Rulada cu foi de napolitane
Postat de: alen14 in PrajituriMerele se taie bucati si se pun la fiert. Se face budinca din 2 litri de lapte, 4 plicuri de budinca, 5 pliculete zahar vanilat 200 g zahar se lasa la racit. Foile de napolitane se inmoaie...Citeste continuarea
Rulouri de pui cu prune confiate,...
Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carneRulouri de pui cu prune confiate Spalam pulpele de pui si le stergem de apa (puteti folosi si muschiulet de vita).Crestam carnea din loc in loc pentru a creste suprafata pulpei. Daca...Citeste continuarea
Reteta gustoasa de dovlecei umpluti...
Postat de: Criss in Mancaruri cu carneCum se prepara Reteta gustoasa de dovlecei umpluti cu carne Dovleceii se taie in 4, se scobeste miezul cu samburii care se arunca, apoi se scobesc putin si peretii dovlecelului. Ceapa se...Citeste continuarea
Reteta de faguri moi umpluti cu...
Postat de: Toamna07 in PrajituriIata cum se prepara Reteta de faguri moi umpluti cu crema de cacao Aluat : Se amesteca ouale cu un praf de sare si toata cantitatea de zahar. Se pune laptele, faina, uleiul putin cate...Citeste continuarea
Rondele de novac prajite
Postat de: dobrezaira in PestePestele se curata de solzi, se taie rondele si se presara cu sare. Intr-un vas mai larg punem faina si trecem rondele prin ea. Incingem uleiul in tigaie si prajim la foc potrivit bucatile de peste...Citeste continuarea
Reteta usoara,ieftina si delicioasa...
Postat de: MotanLaOale in DulciuriCum se prepara Reteta usoara,ieftina si delicioasa de budinca de gris Se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot se adauga grisul in ploaie amestecand cu telul si se...Citeste continuarea
Reteta simpla de Gogosi de post, un...
Postat de: Elena_Daria in DulciuriCum se prepara Reteta simpla de Gogosi de post, un deliciu pufos fara lapte si oua: Punem intr-o cana drojdia, o lingurita de zahar si 100 ml apa calduta. Amestecam pana se inmoaie...Citeste continuarea
Reteta delicioasa de prajitura cu...
Postat de: Creatsa in PrajituriPreparare Reteta delicioasa de prajitura cu branza de vaci si cacao Blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana devine o bezea lucioasa. Apoi se adauga...Citeste continuarea
Rulada de biscuiti
Postat de: miha in PrajituriBiscuitii se pun in robot si se macina fin. Zaharul se caramelizeaza intr-o cratita la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat culoarea chihlimbarului se toarna apa. Se fierbe in...Citeste continuarea
Rulouri cu mere - de post
Postat de: ana77 in Dulciuri- merele se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat (si putina scortisoara daca va place) si se calesc putin pana mai scade din zeama - se ung 2-3 foi placinta cu ulei intre ele, se aseaza 2-3...Citeste continuarea
Reteta copilariei, paine in ou
Postat de: timea in Mancare copiiPreparare Reteta copilariei, paine in ou Cu o furculita batem ouale impreuna cu laptele. Painea o feliem si o trecem prin ou apoi prajim pe ambele parti. Scoatem painea prajita pe un...Citeste continuarea
Rulada cu crema caramel
Postat de: Retetegg in PrajituriBlat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Cu cat sunt mai bine batute albusurile cu atat este...Citeste continuarea
Rulada cu mere si stafide in foi de...
Postat de: medioto59 in Mancaruri de postLasam la inmuiat in apa calduta stafidele. Intre timp se spala merele, se curata de coaja si seminte si apoi se dau prin razatoarea mare.Stoarcem bine ,prin presare intre palme, merele rase...Citeste continuarea
Reteta traditionala de ciorbă de...
Postat de: madi_marin in CiorbePreparare Reteta traditionala de ciorbă de ciolan afumat dreasa cu smantana Se călesc în ulei ceapa şi morcovul tăiate mărunt. Se adaugă bucăţelele de carne şi se pune apă. Se...Citeste continuarea
Reteta simpla de chec: Deliciu...
Postat de: Creatsa in PrajituriCum se prepara Reteta simpla de chec: Deliciu clasic perfect pentru orice ocazie Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,treptat adaugam zaharul si...Citeste continuarea
Reteta simpla si delicioasa de...
Postat de: Alinutza80 in PuiPreparare Reteta simpla si delicioasa de tocanita de ciuperci cu pui si smantana Bucatile de pui se spala, se curata, se usuca cu servetele de bucatarie si se da cu sare. Intr-o...Citeste continuarea
Rulouri fantezie
Postat de: nico15 in PorcFacem pasta din ficatei(normala aceasta se face pentru mai multe portii si mai multe rulouri, de aceea eu am cautat sa o micsorez, pentru a se intelege). Taiem ceapa(doar 1/2) si usturoiul foarte...Citeste continuarea
Reteta de tochitura de porc cu...
Postat de: timea in PorcPreparare Reteta de tochitura de porc cu mamaliga Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Punem bucatile de carne la prajit in ulei si lasam pe foc 10-15 minute sa fiarba in sucul propriu....Citeste continuarea
Rulada cu gem de gutui si nuci...
Postat de: lilik in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se umfla,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Adaugam pe rand galbenusurile si...Citeste continuarea
Rulada cu ciuperci si urzici
Postat de: rhapsody in Mancaruri de postAluat 1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut 15-20 min. 2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol. 3. Dupa ce maiaua a...Citeste continuarea
Rulada din resturi
Postat de: angyb in PrajituriTocam marunt pandispanul impreuna cu piscoturile Topim untul si il turnam peste amescul obtinut. Topim zaharul impreuna cu apa si il turnam peste amestecul de pandispan amestecandu-le...Citeste continuarea
Reteta rapida si gustoasa de Briose...
Postat de: ralu_river in PrajituriCum se prepara Reteta rapida si gustoasa de Briose cu iaurt si gem de caise: Ouale, zaharul, iaurtul si ulei se pun intr-un bol si se mixeaza, dupa care se adauga faina amestecata cu sare si...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: ralu_river in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza cu bicarbonat si cu zahar. Se adauga ouale, vanilia, apoi faina. Se amesteca scurt cu mixerul ca sa se omogenizeze bine. Se incinge o tigaie...Citeste continuarea
Rulada cu fructe de padure
Postat de: alen14 in PrajituriFructele de padure se prepara termic cu zaharul. Dupa ce lasa sucul se trage de pe plita, apoi se bate frisca. Foile de napolitane se inmoaie cu sucul de la fructe, fructele se amesteca...Citeste continuarea
Rulouri cu carnati afumati, piept...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneAm desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi am filat dar nu prea subtire. Baconul l-am feliat cat de subtire am putut. Am rulat pieptul de pui peste...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Zamfira in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Amestecam branza de vaci cu oul, faina, grisul si putina sare. Formam papanasi lungueti sau rotunzi si ii fierbem in apa cu sare aproximativ 5-7 minute. Ii...Citeste continuarea
Ricotta prajita
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriRicotta se taie felii si se usuca de apa in exces cu ajutorul unui servet de hartie. Intr-un bol se bate spuma oul, se adauga sarea. Intr-o farfurie punem putina faina alba. Trecem fiecare...Citeste continuarea
Rulada de curcan cu ciuperci si Gouda
Postat de: Satisfyyourcravings in CurcanPieptul de curcan se "intinde" prin taiari multiple incomplete pe latimea bucatii de carne astfel incat sa rezulte o bucata mare, subtire de carne. Se acopera pe ambele parti cu sare,...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: mosuletulene in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Deci branza, ouale, sarea, zaharul vanilat, scortisoara, sarea, zaharul, praful de copt toate le-am pus intrun vas si le-am amestecat pana s-au omogenizat...Citeste continuarea
Roti ( paine indiana )
Postat de: RoXx in Piine400 gr din faina se amesteca cu apa , praful de sare si cel de zahar pana formam coca.Dupa ce s-a incorporat faina punem o lingura de ulei si mai framantam un pic.Lasam coca 10 minute la...Citeste continuarea
Reteta de cornuri pufoase cu gem...
Postat de: lilik in DulciuriPreparare Reteta de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa Punem 100 ml lapte cu o lingura de zahar si cojile de lamaie si portocala rase,la incalzit.Cand este cald...Citeste continuarea
Ratatouille
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe soteaza ceapa taiata fin impreuna cu usturoiul feliat intr-o lingura de ulei si se asezoneaza. Se amesteca cu sosul de rosii si florile de lavanda si se lasa deoparte pentru infuzare....Citeste continuarea
Rulada cu gem de caise
Postat de: Bunica in PrajituriPentru inceput se preincalzeste cuptorul. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi maresc volumul. Se adauga uleiul zaharul vanilat mixand continu. La sfarsit adaugam praful de copt si...Citeste continuarea
Rondele de somon la Sandwich Maker
Postat de: rodicamaria in SomonSe monteaza placile pt.grill la SandwichMaker si se pune la incalzit. Rondelele de somon se spara repede sub jet de apa rece si se ung cu putin ulei. Se ung cu putin ulei si placile...Citeste continuarea