Craciunul se apropie cu pasi repezi, asa ca azi va aduc o rulada de porc, delicioasa, usor de facut si de mare efect.
Bucata de cotlet pe care am avut-o eu a avut o forma mai patrata, asa ca am taiat-o in doua pe verticala, obtinand doua bucati.. Fiecare bucata am taiat-o apoi in doua pe orizontala dar nu pana la capat, atfel incat sa obtin o bucata mai mare si mai subtire. Fiecare bucata de carne o batem bine cu ciocanul, o condimentam cu sare, piper si rozamarin dupa gust, o rulam si o dam la rece pentru o ora.
Separat taiem ardeiul fasii lunguiete. Pastrama o taiem felii subtiri iar cascaval il facem fasii lunguiete si subtiri.
Dupa ce carnea a stat suficient la rece o scoatem din frigider, o desfasuram si pe fiecare bucata de carne punem un strat subtire de mustar apoi pastrama de pui, ardeiul si cascavalul fasii ( le punem de-a latul bucatii de carne) si rulam strans. Prindem capetele cu scobitori si punem rulourile intr-o tava termorezistenta, turnam jumatate de ceasca de apa si acoperim cu folie.
Incingem cuptorul la 200 de grade si coacem rulada pentru 50 de minute asa 'sub acoperire'. Dupa cele 50 de minute dezvelim rulada, micsoram focul la 190 de grade si mai coacem rulada timp de 20-25 de minute pana cand e rumenita frumos deasupra.
O lasam la racit, apoi o portionam dupa preferinta si o servim cu mare pofta! Merge de minune ca aperitiv, dar si ca fel principal alaturi de o garnitura savuroasa de legume :)
Pofta buna!