Rulada cu dulceata de cirese amare, ciocolata si nuci

de Merisor in Prajituri, 16 Dec 2012 | 9062 vizualizari

 

Te lingi pe degete de buna ce este!

 

INGREDIENTE

Pentru pandispan:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • coaja rasa de portocla
  • esenta de portocala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 5 linguri faina
  • sare
Umplutura:
  • 1 borcan dulceata de cirese amare
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr nuci taiate
Glazura:
  • 300 gr ciocolata de menaj
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • folie cu bule
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dulceata de cirese amare, ciocolata si nuci:

Pentru pandispan, separam albusurile de galbenusuri.

Amestecam cacaoa cu faina si praful de copt.

Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul, apoi apa si batem in continuare. Punem galbenusurile unul cate unul, uleil si coaja de portocala amestecand usor fara sa mai batem. Adaugam esenta si in final, treptat amestecul de faina cu cacao si praful de copt.

Tapetam tava cu hartie de copt, punem compozitia si dam la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.

Eu am folosit o tava de 26/34 cm.

Cand este gata, facem si testul scobitorii, rasturnam pe un prosop umed si rulam.

Dulceata de cirese am pus-o intr-un vas pe foc impreuna cu cacaoa si nucile maruntite cateva minute pana la omogenizare si am intins-o calduta peste pandispan, pe urma am rulat din nou si am dat la rece.

Pregatim glazura si folia cu bule.

Punem pe foc moale toate ingredientele si amestecam continuu pana la omogenizarea completa, apoi rasturnal fe folia cu bule, pe care am taiat-o de dimensiunea ruladei.Lasam cateva minute sa se intareasca putin apoi punem ruladala un capat al foliei si rulam.

Asezal intr-o forma de chec si dam la rece cateva ore pana se intareste bine ciocolata, dupa care desfacem folia.

Eu am avut o ciocolata de menaj mai dulce si nu am mai adaugat zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulceata de cirese amare, ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata