Reteta traditionala de pomana porcului
Ce poate fi mai bun decat niste carne de porc (crescut in curtea ta), carnati de casa muraturi si mamaliga?!?!
Cum se prepara Reteta traditionala de pomana porcului
Carnea de porc se spala si se taie in bucati potrivite, se pune intr-un ceaun.
Se pune untura, usturoiul taiat mai grosier(sau lasat intreg), foile de dafin si apa.
Se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda.
Cand carnea este pe jumatate facuta se pun carnatii taiati in bucati potrivite.
Se mai lasa cateva minute pe foc cu capacul pus pana se patrund si carnatii apoi capacul se da deoparte si se lasa sa se rumenesca.
Intre timp se pune apa la fiert pentru mamaliga cu sare si putin malai (asa stiu de la bunica).
Cand apa fierbe se pune malaiul in ploaie si se lasa la fiert cam 15-20 minute.
Dupa ce s-au rumenit carnea si carnatii se scot intr-un castron acompaniate de muraturi si mamaliga aburinda.
Pofta buna!
Recomandam si friptura de porc la cuptor.