Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet

de adela1981 in Dulciuri, 2 Dec 2012 | 8019 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 600 g branza de vaci
  • 150 g gris
  • 50 g faina
  • sare
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 100 gr pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet:

 Reteta de preparare a papanasilor

Se trece branza de vaci prin sita sau se freaca bine sa se omogenizeze. Se adauga grisul, faina, ouale batute spuma cu un praf de sare si se amesteca totul.   Compozitia se imparte in bucati mici si se dau forma rotunda.  Ca sa nu se lipeasca de mana, se pot  da prin faina, apoi se fierb in apa clocotita cu sare.  Papanasii sunt gata cand se ridica deasupra apei, dar se mai dau in cateva clocote. Se scot cu o spumiera, fara sa se sfarame. Se topeste untul, apoi se adauga pesmetul, se amesteca si se lasa cateva minute, avand grija sa nu se arda. Se adauga papanasii si se rostogolesc prin pesmet.  

TIPS-URI

1

Se servesc cu smantana, dulceata sau se presara zahar si scortisoara. Sunt deliciosi in toate variantele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor