Rulada de curcan cu merisoare

de Oana in Curcan, 2 Dec 2012 | 11383 vizualizari

 

Perfecta pentru masa de Craciun!

 

INGREDIENTE

  • un piept de curcan de 1 kg
  • 200 gr bacon
  • o ceapa
  • 3 fire deceapa verde
  • 200 gr merisoare uscate
  • o legatura de patrunjel
  • 100 gr bagheta de paine
  • un ou
  • sare si piper 
  • cateva linguri cu ulei
  • Pentru sos:
  • 3 linguri gem de merisoare
  • 50 ml vin rosu
  • o lingurita de zahar brun
  • un baton de scortisoara
  • o steluta de anason
  • 5 cuisoare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de curcan cu merisoare:

Se prepara mai intai umplutura pentru rulada. Baconul se feliaza si se soteaza cu ceapa taiata cubulete si ceapa verde taiata rondele, impreuna cu 2 linguri de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se stinge focul si se lasa la racit. Painea se sfarama la robot. Intr-un castron se amesteca baconul cu ceapa, painea, patrunjelul taiat marunt, mersioarele si oul. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Pieptul de curcan se spala, se sterge cu prosoape de hartie si se cresteaza din loc in loc, sa aiba peste tot aproximativ aceeasi grosime. Se pune umplutura la mijloc si se ruleaza cu grija. Cu ajutorul unei sfori se leaga rulada bine, sa nu iasa umplutura in timpul coacerii. Se aseaza rulada intr-un vas de iena, se stropeste cu ulei si se presara sare si piper. Se pune un pahar cu apa in tava (sau supa de legume), se acopera tava cu folie de aluminiu si se coace 30 de minute. Eu am pus pe langa rulada niste cartofiori intregi si am mai lasat apoi la cuptor, la foc mic, inca 30 de minute.

Pentru sos: se dau in clocot gemul cu vinul, se adauga zaharul si mirodeniile si se fierbe putin, pana incepe sa se ingroase. La final se scot cuisoarele si scortisoara din sos.

Se serveste rulada cu sos de merisoare si cartofi cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varza dulce cu afumatura de curcan