Rulouri cu mere - de post

de Georgiana78 in Dulciuri, 20 Noi 2012 | 5556 vizualizari

 

Un dulce de post daca sunteti in criza de timp, gustos si mult mai sanatos decat cel cumparat de la patiserie!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 kg mere curatate si date pe razatoarea mare
  • 150-200 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • ulei pentru uns foile
  • scortisoara si zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu mere - de post:

- merele se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat (si putina scortisoara daca va place) si se calesc putin pana mai scade din zeama

- se ung 2-3 foi placinta cu ulei intre ele, se aseaza 2-3 linguri compozitie de mere pe o latura a foilor si se ruleaza, iar ruloul obtinut se aseaza in tava de aragaz

- se procedeaza la fel cu toate foile pana se termina  (eu am obtinut 5 rulouri)

- se ung pe deasupra rulourile cu putin ulei sau margarina si se dau la cuptor pt 25-30 min.

- cand le-am scos din cuptor le acoperim cu un prosop umezit bine cu apa si se lasa asa pana se racesc si foile sunt putin umede si moi

- se pudreaza cu zahar si scortisoara

Minunate!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu mere - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu mere