Intr-o zi mirosea atat de frumos la cumnata mea in bucatarie a rosii umplute asa ca am rugat-o sa imi dea reteta. Eu am mai modificat-o putin!
Intai am curatat si golit rosiile dar am pastrat pulpa deoparte. Toate legumele le-am tocat la mixer impreuna cu pulpa de la rosii(in afara de cartofi). Am amestecat ingredientele cu sarea, piperul. am calit compozitia putin In 3 sferturi din ulei, adaugand tot atata si pulpa de rosii. Am umplut rosiile, le-am pus intr-o tava si am taiat in patru cartofii punandu-i printre rosii. Am pus restul de pulpa de rosii si uleiul ramas, am presarat putin sare, si am pus foarte putina apa(ptr ca lasa apa rosiile). Am dat la cuptor traditional 1 ora la 200C, tava fiind acoperita cu o foaie de aluminiu. Cand s-a sfarsit timpul, am mai lasat inca 15 min descoperit ptr a prinde o culoare frumoasa.