Reteta de faguri moi umpluti cu crema de cacao

de Toamna07 in Prajituri, 23 Noi 2012 | 202494 vizualizari

 

Soacra mea are o forma de faguri fooooarte veche dar super buna, isi face treaba cu maiestrie. Am imprumutat-o si am facut pufosii astia umpluti cu crema de cacao si nuci.
Reteta de faguri este printre cele preferate din copilarie, sunt atat de moi si pufosi, iar crema de cacao desavarseste gustul lor bun.
Pentru Reteta de faguri moi umpluti cu crema de cacao ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, lapte, faina, cacao, nuca, unt.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de faguri moi umpluti cu crema de cacao
  • Aluat:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • un strop de sare
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie
  • Crema:
  • 1 litru lapte rece
  • 100 g nuca macinata
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 4 linguri de cacao
  • 1 pachet de unt sau margarina
  • esenta de rom dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de faguri moi umpluti cu crema de cacao:

Iata cum se prepara Reteta de faguri moi umpluti cu crema de cacao

Aluat: Se amesteca ouale cu un praf de sare si toata cantitatea de zahar. Se pune laptele, faina, uleiul putin cate putin si la sfarsit se adauga praful de copt si vanila. Rezulta o compozitie cremoasa. Incingem forma pe ochiul de aragaz si turnam gramajoare cu ajutorul unei linguri. Coacem cate 1 minut pe ambele parti.

Crema: Se amesteca bine faina cu zaharul si cacao,cu un tel, apoi se pune laptele putin cate putin sa nu se faca cocoloase. Se pune vasul pe foc mic si cand se face ca o ciulama se da deoparte si se adauga un pachet de unt. Se amesteca putin si se pune din nou pe foc amestecand tot timpul, pana se topeste tot untul. Dam deoparte si lasam sa sa raceasca putin. Acum punem esenta de rom si nuca. Mixam bine.

Umplem cojile de faguri cu cate o lingurita de crema rece si lipim cu alta coaja.

Sunt foarte pufosi si aromati! Se pastreaza foarte bine in cutie de plastic inchisa ermetic.Vor fi moi chiar si dupa o saptamana.

Iti recomandam sa incerci si reteta de Nuci umplute, un deliciu al copilariei, reteta de Cremsnit sau deliciosul Salam de biscuiti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de faguri moi umpluti cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

lauratm 1

03.01.2014, 11:08

dar nu mai am forma , a ruginit ! dar am vazut alt bucataras ca le face in aparatul de vafe ...

Pushaa 1

28.01.2014, 15:09

bune...abia astept sa fac si eu!

BMF 1

08.10.2017, 18:01

Da, din pacate aparatul nu se gaseste in comert. Crema pe care o folosesc la aceste fursecuri este de lamaie si este foarte racoroasa:
300 gr. rahat, 2 lamai, 100 gr. unt.

Rahatul se da prin masina de tocat
1lamaie se curata de coaja si impreuna cu cealalta ( cu coaja) se dau prin masina de tocat. Atentie la samburi. Apoi se amesteca incet cu untul care este lasat la temperatura camerei sa se inmoaie.

Pofta buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu crema de nuci