Va propun astazi o rulada, delicioasa care se potriveste perfect pe o masa festiva. Mi-a placut mult blatul pufos, care s-a rulat fara nicio problema.
Pentru blat mixam galbenusurile apoi adaugam uleiul treptat, ca la maioneza. Adaugam sarea si crema gulas iar apoi smantana si amestecam pana se omogenizeaza. Faina amestecata cu praful de copt o incorporam in compozitie.
Separat batem albusurile cu un praf de sare. Spuma de albus o adaugam in compozitie si amestecam usor, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava de aragaz (30x34 cm)tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit, 15-20 de minute. Blatul nu trebuie sa se rumeneasca.
Scoatem blatul copt din tava, desprindem usor hartia de copt si rulam usor blatul.
Separat pregatim umplutura. Amestecam crema de branza cu smantana apoi adaugam ceapa taiata marunt si tonul scurs de ulei si maruntit. La final adaugam mararul si potrivim de sare apoi amestecam pana se omogenizeaza.
Intindem umplutura in strat uniform pe toata suprafata blatului apoi rulam cu grija.
Invelim rulada in folie alimentara si dam la frigider pana in momentul servirii.