O reteta cu adevarat savuroasa!!
Intr-o cratita am pus 50 ml ulei si am calit ceapa tocata. Am adaugat boia, piper macinat, sare, foi de dafin si boabe de piper si am calit pana s-a rumenit putin.
Am adaugat apoi varza taiata marunt si 100 ml apa (un pahar).
Am lasat pe foc pana cand varza a devenit moale si apa s-a evaporat aproape complet.
Apoi am adaugat bulionul si sarea de lamaie.(Noua nu ne place varza dulce asa ca o acrim, voi o pregatiti cum va place).
Am pus la final marar tocat.
Pulpele de rata (rata crescuta la tara) le-am pus la fiert in apa cu boabe de piper si foi de dafin aprox 1 ora si jumatate.
Le-am scurs apoi bine de apa si le-am pus la prajit in ulei.
Am adaugat peste ele vinul rosu (tot vin de la tara), sare si boia.
Am lasat sa se gateasca innabusit cateva minute, apoi am luat capacul si am lasat sa se rumeneasca putin.
Intr-o tava am asezat varza, apoi deasupra ei pulpele de rata.
Am pus deasupra suc de rosii, marar si foi de dafin.
Am pus tava la cuptor pentru 30-40 de minute la foc mediu.
Pofta buna!