Taie pieptul de pui in doua, pe mijoc. Pe fiecare bucata pune folie alimentara si bate-le usor cu ciocanul de carne pana obtii doua felii uniforme, ca si grosime.
Prepara un amestec din sosul de soia, otetul balsamic si uleiul cu busuioc. Unge bucatiile de carne, acopera-le cu folie alimentara si da-le la rece pentru o ora.
Intre timp ocupa-te de umplutura. Daca ai spanac proaspat opareste-l cateva minute in apa clocotita apoi pune-l la scurs. Cand s-a racorit, toaca-l marunt. Daca ai congelat, gata tocat, e mai simplu.
Intr-o cratita incalzeste 30 ml ulei de masline. Curata ceapa si apoi o tai in 4. Curata usturoiul. Pune-le in uleiul incins si lasa-le sa se rumeneasca frumos. Scoate-le din cratita si adauga spanacul tocat. Lasa-l la foc mediu pana se evapora complet lichidul. Lasa-l sa se raceasca si adauga branza, oul, sare, piper si nucsoara.
Scoate carnea de la frigider si intinde peste ea, uniform, umplutura cu spanac. Ruleaza usor feliile de carne si leaga-le sau prinde-le cu scobitori. Aseaza-le intr-un vas termorezistent in care ai adaugat restul de ulei si putina apa. Da vasul la cuptor pentru 35-40 minute. La jumatatea timpului de copt invarte usor ruladele si adauga vinul. Lasa-le la cuptor pana prind o culoare frumoasa, rumena.
Serveste-le calde cu legume si un sos care-ti place, sau reci, frumos feliate, la micul dejun sau gustare la pachetel.
Pofta buna!