Mancare de linte verde cu rosii...
Postat de: momo121 in Mancaruri de postLintea am spalat-o in cateva ape si am lasat-o in apa de cu seara. A doua zi, am mai trecut-o print-un jet de apa si am pus-o la fiert cca. 15 minute (deoarece ea oricum mai fierbe impreuna cu...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu morcovi...
Postat de: andaoana in PorcCarnea o spalam in apa rece si o taiem felii groase cam de 1 cm . O asezonam cu sare si piper si o lasam sa stea cam 30 minute . Pe ochiul de la aragaz punem o tigaie la incalzit . Cand este...Citeste continuarea
Mazare cu ceapa si smantana
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeCeapa se taie marunt si se pune la calit in ulei de masline, pana devine sticloasa. Se adauga mazarea si apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Cand apa scade, iar ceapa...Citeste continuarea
Mic dejun cald
Postat de: Dya in SandvisuriIntr-un vas/tava asezam hartie de copt (cu dimensiuni mai mari, astfel incat sa putem acoperi continutul), asezam feliile de paine, iar printre acestea cascavalul, kaizerul/sunca si ardeiul gras...Citeste continuarea
Mousse de iaurt si ciocolata
Postat de: daniastefania in PrajituriFacem prima data blatul de biscuiti. Punem untul la topit. Cand s-a topit adaugam biscuitii macinati in prealabil. Acoperim fundul unei forme rotunde cu biscuitii. Apasam bine cu dosul unei...Citeste continuarea
Malai dulce(prajitura bunicii)
Postat de: VanessaAli in PrajituriPrepararea este simpla! Intr-un bol amestecati faina (ambele) cu 1/2 din zahar. In altul amestecati ouale,uleiul , laptele batut si restul de zahar. Nu e nevoie sa folositi mixerul, o furculita e...Citeste continuarea
Minitarte cu crema de branza si...
Postat de: privatelaura in Aperitive / GarnituriMai intai, pregatim ingredientele si formele in care vom coace tartele. Intr-un castron, cernem faina cu un praf de sare si condimentele. Adaugam untul si untura si amestecam cu o lingura,...Citeste continuarea
Melci cu finetti,dulceata de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriLaptele caldut se toarna peste drojdia zdrobita in prealabil si frecata cu un praf de sare si putin zahar tos. Adaugam 2 linguri de faina si lasam sa se umfle putin amestecul obtinut, in timp ce...Citeste continuarea
Mamaliguta speciala
Postat de: Virgi_Adnana in Aperitive / GarnituriMai intai curatam cartofii,ii spalam si ii punem la fiert. Dupa ce au fiert pastram putina apa de la ei (in caz ca trebuie). Se face piureul din cartofi. Peste piure se pune malaiul si...Citeste continuarea
Mere coapte umplute cu nuci si stafide
Postat de: katty in DulciuriSpalam merele si le stergem cu un prosop.Taiem cate un capac deasupra, iar cu ajutorul unei linguri scoatem mijlocul merelor, pastrand un perete de 1 cm. Amestecam nucile macinate cu...Citeste continuarea
Mancare de castraveti cu piept de pui
Postat de: katty in PuiTaiem castravetii rondele potrivit de groase si ii tinem in apa rece 2-3 ore pentru a-i desara. Schimbam din cand in cand apa. Tocam ceapa fin si pieptul in bucati potrivite. In uleiul...Citeste continuarea
Muffins cu nutella
Postat de: iuliana_florentina in DulciuriSunt foarte usor si rapid de facut. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Intr-un alt vas (eu folosesc un pahar gradat ) batem...Citeste continuarea
Mamaliga cu branza la cuptor
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne- Pregatim mamaliga: eu am ales sa o fac cu apa si lapte cu sare in cantitati egale. Deci am pus la fiert si cand a inceput sa dea in clocot am turnat in ploaie faina de malai , amestecand...Citeste continuarea
Musaca apetisanta gratinata cu sos...
Postat de: Toamna07 in Mancaruri cu carneIntr-o cratita, vom incinge putin ulei si vom cali ceapa presarata cu putina sare.Adaugam carnea tocata si continuam calirea pana cand se inmoaie.Adaugam sare,piper si cimbru.O dam la o parte de...Citeste continuarea
Muffins cu ciocolata
Postat de: madab in PrajituriSe preincalzeste cuptorul. Se topesc ciocolata si untul la foc mic . Ouale ,zaharul si un praf de sare se bat si se pun peste ciocolata (sa nu fie fierbinte ci aproape rece) Si se...Citeste continuarea
Mazare cu carne la cuptor
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneSe toaca ceapa cubulete, curatata si spalata in prealabil, se pune in vasul de yena impreuna cu morcovul tocat si el cubulete. Turnam mazarea si saram intreg continutul de legume amestecand....Citeste continuarea
Malai macedonean
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriBateti ouale bine cu putina sare,apoi adaugati pe rand iaurtul,uleiul, spanacul usor decongelat ,telemeaua ,smantana malaiul ,faina cernuta si praful de copt.Omogenizati bine compozitia...Citeste continuarea
Muffins de lamaie insiropate
Postat de: cristeena20 in Prajituri- Amestecam zaharul, vanilia cu ouale si coaja rasa de lamaie pana devin spumoase . Adaugam iaurtul si untul topit, mixand la viteza mica. Apoi adaugam faina amestecata in prealabil cu...Citeste continuarea
Muffins cu ciocolata si menta- 2...
Postat de: nadea68 in DulciuriIntr-un castron se amesteca ingredientele uscate. In alt castron amestecam ouale si untul topit si racit. Amestecam totul pana devine omogen.Adaugam si ciocolata taiata marunt. Incalzim...Citeste continuarea
Mamaliga
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriPune apa cu sarea la fiert. Cand apa clocoteste adauga malaiul amestecand sa nu se formeze cocoloase de malai. Pune capacul si lasa la fiert 12-15 minute. Ridica usor capacul si mesteca...Citeste continuarea
Mamaliga cu branza si ceapa
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriSe curata cepele . Slanina se feliaza , se incresteaza si se prajeste in ulei . Adugati la prajire si ceapa galbena tocata . Se prepara o mamaliga pripita din lapte acru , apa , sare si...Citeste continuarea
Muffins cu unt de arahide
Postat de: RuxyRux in PrajituriSimplu si rapid de preparat : Intr-un vas mic( ibric) topim untul si-l dam deoparte de pe foc, amestecand in el si ciocolata rupta bucati. Amestecam cu un tel mic. Punem vanilia si untul...Citeste continuarea
Madlene cu lamaie
Postat de: privatelaura in DulciuriPastram cateva ore ingredientele la temperatura camerei. Intr-un castron, amestecam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma densa. Intr-un vas mic, amestecam faina cu...Citeste continuarea
Mazare cu carne afumata si carnati
Postat de: madab in PorcCarnea se spala si taie bucati impreuna cu carnatii si se pun intr-o oala impreuna cu mazare, peste care se pune apa si foile de dafin si se da la fiert. Intre timp curatam ceapa si usturoiul...Citeste continuarea
Muschiulet de porc in crusta de...
Postat de: simona72 in PorcPentru muschiulet: spalam muschiuletul, il zvantam de apa si-l asezam in tava mare a aragazului cu hartie de copt. Semintele de chimen le punem intr-o tigaie de fonta si le prajim 2-3 minute...Citeste continuarea
Mancare taraneasca de gogonele...
Postat de: Toamna07 in Mancaruri cu carneCu o seara inainte de ne apuca de gatit aceasta mancarica vom taia gogonelele murate in felii si le vom lasa in apa rece pana a doua zi.Le scurgem bine de apa sarata . Acum, vom pune feliile de...Citeste continuarea
Macrou Prajit
Postat de: Valyvalentyna in PesteCuratam pestele il spalam bine il portionam si il crestam apoi il dam cu sare si piper. Punem intr-o tigaie ulei sa se incinga bine apoi luam pestele si il dam prin faina, il scuturam de...Citeste continuarea
Mancare taraneasca de cartofi, cu...
Postat de: merisor67 in PorcSpalam cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie acoperiti. Ii lasam sa fiarba pana cand se patrund bine, apoi scurgem apa, ii trecem prin jet de apa rece, ii curatam si...Citeste continuarea
Mezel de casa - Cotlet de porc
Postat de: simona72 in Mezel de casaBucata de carne intreaga, se spala in mai multe ape. Intr-un vas in care sa incapa carnea si sa mai si ramama spatiu se pune apa rece(cat sa treaca de carne, eventual se poate adauga si ulterior),...Citeste continuarea
Mancare de pastai verzi cu piept de...
Postat de: madab in Mancaruri de legumePastaile le curati de codite si le speli. Tai cubulete mai mari 6 catei usturoi si ii pui in cratita incinsa. Peste se pun pastaile si apa ca sa fiarba. Le amesteci din cand in cand....Citeste continuarea
Mic dejun cu oua si mozzarella
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriPresaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire. Ungem un vas mic ceramic cu unt, asezam foaia de aluat. O intepam cu furculita si o ungem cu sosul de legume....Citeste continuarea
Melcisori cu ostropel de pui
Postat de: violeta30 in PuiSe pun pulpele la prajit pe ambele parti si le vom lasa cu capacul deasupra pana se rumenesc, dar nu foarte mult. Intre timp punem pastele la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au rumenit...Citeste continuarea
Mamaliguta umpluta .. la cuptor
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriAm pus laptele la fiert, cand acesta da in clocot adaug malaiul si putina sare, amestecand bine pana devine crema (nu e necesar sa fiarba). In compozitie torn ouale bine batute amestecand...Citeste continuarea
Mamaliguta cu branza si smantana
Postat de: raisha in Aperitive / GarnituriSe pune malaiul intr-o tigaie si se adauga apa rece deasupra si se amesteca pana se desface malaiul. In felul asta nu exista riscul sa se formeze cocoloase. Punem tigaia pe foc mediu si continuam...Citeste continuarea
Mancare de linte cu praz
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumePrazul il taiem feliute,iar morcovul il dam pe razatoarea mare,le punem intr-un wok la calit in ulei de masline,dupa cateva minute se adauga putina apa,se lasa 3-4 minute. Lintea se...Citeste continuarea
Mazare cu ou
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCeapa se taie solzisori si se pune la calit in unt. Conserva se scurge de zeama,si se adauga peste ceapa calita,punem putina apa si lasam cateva minute sa se inmoaie ceapa la foc mic pana scade...Citeste continuarea
Musaca de cartofi
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carnePentru sos tocam ceapa marunt cu robotul impreuna cu usturoiul. O punem la calit cu ulei de masline si cand devine sticloasa adaugam carnea tocata. Amestecam si lasam sa se friga putin. Punem...Citeste continuarea
Macaroane cu sos si carnita
Postat de: geobucataras in PastePentru inceput tocam ceapa foarte marunt, la fel si ardeii si rosiile, punem la calit toate legumele in foarte putin ulei aprox 2 linguri. Adaugam carnea, vinul si apa, cand incepe sa fiarba punem...Citeste continuarea
Mini eclere cu crema de vanilie
Postat de: madab in DulciuriApa impreuna cu uleiul se pun la fiert. Cand clocotesc se pune faina si se amesteca continuu si repede sa nu se faca cocoloase. Se ia de pe foc si se da la racit. Cand e rece se adauga ouale pe...Citeste continuarea
Miniclafoutis cu branza
Postat de: ianculubita in Aperitive / GarnituriIntr-un vas se amesteca ouale batute cu lapte,sare,piper,smantana,busuioc si branza rasa; se imparte compozitia in forme mici unse cu unt,deasupra se pun cate 2rosii cherry si se lasa la cuptor...Citeste continuarea
Mujdei de usturoi cu smantana
Postat de: madab in SosuriCureti usturoi , il pisezi si il bati. Adaugi putin otet , ulei , il amesteci si cand a devenit ca o pasta adaugi smantana. E foarte usor de facut , dar si foarte gustos Citeste continuarea
Muschiulet de porc in sos de...
Postat de: ralu_ca in PorcMuschiuletul l-am taiat felii si l-am asezat in cratita cu 3 linguri ulei, pe care prajit pe ambele parti (cateva minute). Apoi am adaugat pasta de tomate, cartofii, sare, usturoiul taiat feliute...Citeste continuarea
Mancare de limba cu castraveti
Postat de: Bunica in PorcLimba spalata se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa se crape si ridice pielea alba este fiarta. Se scoate si se curata de partea alba. Taie in felii circulare limba. In...Citeste continuarea
Muffins cu branza dulce si...
Postat de: madab in PrajituriAm separat ouale. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat foarte putina sare, apoi 100 g zahar, esenta de vanilie si galbenusurile. Le-am amestecat bine, dupa am pus praful de budinca si praful...Citeste continuarea
Mâncare de fasole boabe roșie...
Postat de: panacris in PorcFasolea se pune la ”umflat” în apă rece, cca. 3 ore. În vasul minunatului aparat Multicooker de la Phillips, se pune fasolea ”umflată” scursă de apă, apă...Citeste continuarea
Mancare de Castraveti Murati cu...
Postat de: Ina75 in PorcTaiem ceapa solzisori. Taiem castravetii in rondele groase (sau orice alte forme – cubulete, fasii,...). Daca sunt putin sarati este suficient sa ii spalam bine, dar daca saramura a fost...Citeste continuarea
Maioneza de casa facuta la blender
Postat de: madab in SosuriSe sparg ouale intregi si crude si se pun in recipientul de la blender, alaturi de sare dupa gust si lingurita de mustar. Se bat cu blenderul la viteza mica pana cand se amesteca ingredientele....Citeste continuarea
Mancare chinezeasca cu piept de pui
Postat de: InLumeaMea in PuiTaiem pieptul de pui cubulete, il punem intr-un castron si il marinam cu: sare, piper,praf de usturoi,oregano, patrunjel, paprika, 1 lingura miere si 1 lingura sos de soya, dupa care il bagam la...Citeste continuarea
Maki din miez de paine
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriPrepararea este extrem de simpla dincolo de efectul sofisticat pe care il avem la final. Se aseaza feliile de paine fara coaja pe un film alimentar ( pentru ca rularea lor sa fie mai usoara si...Citeste continuarea
Mini pateuri din foetaj cu cirnati...
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriAm lasat de cu seara aluatul de foietaj la dezghetat. Desfacem foaia si taiem patratele mici in care punem feliute de carnati pe care l-am feliat intre timp. Impaturim in colturi si le...Citeste continuarea