sursa Jamila cuisine
Nuca se da putin la cuptor si avem grija pentru ca se arde repede.Cand s-a racit indepartam cojita aceea de deasupra. O parte din nuca se macina la robot/masina de tocat si o parte se zdrobeste ca sa ramana si bucatele mai mari.
Punem apa la fiert cu un praf de sare, anasonul si betisoarele de scortisoara. Cand ajunge la punctul de fierbere dizolvam faina in putin apa calda si-o punem in oala dupa care omogenizam compozitia. Eu procedez asa pentru ca-mi place sa fie mai legata. Cand fierbe apa adaugam zaharul vanilat si mucenicii mestecand mereu sa nu se prinda. Acoperim si lasam la foc mic pana se fierb mucenicii.
Se incearca mucenicii si cand sunt gata adaugam zaharul coaja de citrice esentele si trei sferturi din nuca. Daca vreti sa nu iasa apa inchisa la culoare inchideti focul imediat ce ati adaugat nuca si lasati acoperit sa se infuzeze. Mie imi place sa le mai fierb putin impreuna sa se imbine gusturile.
Potrivim de mirodenii daca mai este cazul. Servim mucenicii reci cu restul de nuca in farfurie. Eu folosesc la prajituri doar nuca prajita, da alt gust produsului final.