Pentru blat:
Pentru mosse-ul de iaurt:
Pentru mousse-ul de ciocolata:
Facem prima data blatul de biscuiti. Punem untul la topit. Cand s-a topit adaugam biscuitii macinati in prealabil. Acoperim fundul unei forme rotunde cu biscuitii. Apasam bine cu dosul unei linguri. Dam forma la frigider.
Pregatim intre timp mosse-ul de iaurt. Amestecam bine iaurtul cu zaharul, pentru ca acesta din urma sa se dizolve. Gelatina se inmoaie in putina apa rece. Se pune pe foc 2 linguri de apa. Cand fierbe se ia vasul jos si se adauga gelatina. Se amesteca bine sa se dizolve. Se toarna apoi gelatina peste iaurt.
Apoi se adauga frisca batuta spuma tare. Se toarna mosse-ul de iaurt in forma, peste blatul de biscuiti si se da iar la frigider.
Facem acum mousse-ul de ciocolata. Frisca se bate spuma tare. Ciocolata se topeste pe bain- marie. Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu ciocolata topita si racita putin. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Adaugam peste ciocolata si galbenusuri frisca, apoi usor se incorporeaza bezeaua. Se toarna mousse-ul peste cel de iaurt si se da la frigider.
Se lasa 3 ore sa se intareasca. Se portioneaza si se serveste! E dulce-acrisor.
Foarte bun!