Sunt foarte usor si rapid de facut.
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Intr-un alt vas (eu folosesc un pahar gradat ) batem usor oul, adaugam laptele, uleiul si esenta .
Apoi turnam ingredientele lichide peste cele solide, amestecand doar pana cand se omogenizeaza, nu mai mult !
Daca ati hotarat sa adaugati fructe, chips-uri de ciocolata sau altceva, acum e momentul s-o faceti. Eu am pus nutella deasupra, dupa ce am impartit compozitia in forme.
Daca vreti muffins cu cacao, scoateti 40 de g faina si puneti aceeasi cantitate de cacao.
Acoperim cu hartiute o tava de muffins si distribuim aluatul, trebuie sa ramana liber cam un sfert pentru a avea loc sa creasca.
Cu o lingurita mica am pus nutella deasupra fiecarui muffin.
Coacem 25-30 de minute la 180-200 °C, pana se rumenesc usor deasupra.
Pofta buna !