Mancare de vinete bulgareasca cu bacon

de reisnaor_2006 in Mancaruri de legume, 5 Mar 2015 | 4570 vizualizari

 

O reteta cu vinete foarte buna si satioasa, plus si modul simplu de preparare.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 2 ardei (unul rosu, unul galben)
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 150 gr branza telemea
  • 2 linguri de smantana
  • 3 oua
  • 150 gr de bacon
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de vinete bulgareasca cu bacon:

Vinetele se curata de coaja si se taie cubulete cam de 1cm x 1cm grosime.

Incingeti o tigaie mai adanca, adaugati uleiul, vinetele si le lasati sa se caleasca - amestecati periodic. Sunt gata cand se rumenesc si scad in volum.

Pregatim un vas de yena mai inalt si punem vinetele in el, adaugam ardeiul, ceapa, rosiile si baconul taiat cubulete. Branza se da prin razatoare medie si se presara peste legume. Cu ajutorul unei furculite amestecam toata compozitia. Puneti vasul la cuptorul preincalzit pentru 15 minute la 180 grade - temperatura medie.

In acest timp amestecati intr-un bol ouale, smantana si putina sare cu piper.

Scurgeti din tava sucul lasat de legume - daca este cazul - si turnati unifrom amestecul de oua cu smantana peste legume.

Puneti tava la cuptor la temperatura de 200 grade si o lasati pana se rumneste frumos deasupra.

Dupa ce este gata se scoate din cuptor si se lasa 10-15 minute sa se patrunda.

TIPS-URI

1

putem adauga ce legume dorim

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete bulgareasca cu bacon" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete in straturi