Mancare de varza dulce (de post)

de miki_a in Mancaruri de post, 17 Mar 2015 | 6612 vizualizari

 

Aceasta mancarica de varza dulce este foarte potrivita pe perioada posturilor dar si cand vreti ceva rapid si usor de facut si servit! O puteti prepara in tigaie sau in vas la cuptor!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza de marime potrivita;
  • 3 cepe uscate galbene;
  • 2 morcovi potriviti;
  • 1 ardei gras rosu;
  • 4 rosii bine coapte;
  • cateva boabe de piper;
  • 1 legatura de marar proaspat;
  • 1 ramurica de cimbru;
  • 1 frunza de dafin (optional);
  • cateva pahare cu apa fierbinte;
  • sare;
  • piper;
  • ulei.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de varza dulce (de post):

Varza curatata se taie in jumatate, dupa care in sferturi. Se scot cotoarele si incepem sa o taiem fideluta. Intr-un castron punem varza taiata pe care o frecam usor cu putina sare.

Pregatim celelalte ingrediente.

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Morvovii ii spalam, ii curatam si taiem cubulete.

La fel procedam si cu ardeiul.

Infierbantam tigaia cu 2-3 linguri de ulei dupa care incepem sa adaugam pe rand legumele in ordinea lor de preparare (fierbere). 

Punem ceapa, o lasam sa se inmoaie usor,  dupa care adaugam morcovul taiat (amestecam, mai lasam cateva minute). Adaugam varza si invartim cu atentie, evitand prinderea legumelor de vas.

Lasam cateva minute sa se caleasca dupa care incepem sa adaugam apa calda (cateva linguri).

Cand legumele sunt pe jumatate facute punem ardeiul rosu tocat.

Acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic, invartind de cateva ori si adaugand apa fierbinte ori de cate ori este nevoie (nu foarte multa apa pentru ca si rosiile vor lasa destul lichid).

Rosiile spalate le oparim, le indepartam pielita si semintele si le tocam cubulete. Le adaugam peste celelalte legume in tigaie si acoperim.  

In acest timp pregatim condimentele. Spre finalul fierberii adaugam boabele de piper, ramurica de cimbru, frunza de dafin si amestecam. Punem sare dupa gust.

Punem deasupra si mararul verde tocat si oprim focul.

Servim ca mancare simpla de post, garnitura sau o putem asocia cu carne pregatita, carnati, smantana, ardei iuti etc.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Este bine sa aveti in permanenta la indemana un ibric cu apa fierbinte.

2

Daca vi se pare dificil indepartarea pielitelor si semintelor de rosii incercati urmatoarea varianta: cu un cutit ascutit faceti un X pe fundul rosiei, dupa care o introduceti cateva secunde intr-un vas cu apa fierbinte si de aici puteti indeparta cu usurinta pielitele.

3

Condimentele le puteti folosi dupa gust. Piperul poate fi si macinat, frunzele de dafin cu masura (in exces dau gust amar).

4

Daca va place mai colorata (inspre rosu) puteti adauga cateva linguri de bulion sau suc de rosii si/sau boia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de varza dulce (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de varza murata cu orez