Două straturi de aluat foietaj umplute cu crema de vanilie- hummmmmm
Crema:
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece.
Se încălzește 35 cl de lapte cu vanilia și untul.
Într-un castron diluam amidonul cu 15 cl de lapte, se amestecă bine, se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca din nou.
Se toarnă apoi treptat laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.
Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.
Luati de pe foc si adaugati foaia stoarsa de gelatina, amestecati bine.
Se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata.
Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider pentru cateva ore.
Aluatul:
Se taie fiecare foaie de aluat in forma patrata - 3 pătrate de dimensiuni identice.
Puneti fiecare pătrat de aluat pe o foaie de copt. Faceti gauri mici cu o furculiță.
Se presara peste aluat un strat fin de zahăr. Coaceți la cuptor la 200 ° C timp de 15 minute. După 15 minute, intoarceti aluatul, presarati de asemenea un strat cu zahăr si lasati 10 minute la 200 ° C. Aluatul trebuie sa fie auriu și crocant. Faceti acelasi lucru pentru celelalte aluaturi.
Am corectat si tăiat marginile. Se taie apoi in dreptunghiuri mici de dimensiuni identice. Am făcut 18. Montați mini cremsniturile... o foaie de aluat, un strat generos de crema si deasupra o alta foaie de aluat. Ornati cu zahar pudra si cu crema.
Pofta buna!!