Midii / Scoici in sos de smantana si vin alb

de Catalina L in Fructe de mare, 15 Mar 2015 | 12318 vizualizari

 

Scoici cu smantana este unul din felurile mele preferate.....imi place sa le fac duminica dupa ce venim cu ele proaspete de la piata
Se gatesc de obicei in vin alb cu ceapa si ierburi aromatice sau "à la crème" cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de midii
  • 30 g unt
  • 2 cepe rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri de smantana
  • 10 cl de vin alb
  • cimbru, dafin
  • sare, piper
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii / Scoici in sos de smantana si vin alb:

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).  

Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. 

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

Intr-o cratita se caleste ceapa si usturoiul cu un pic de unt. 

Adaugati ierburile, vinul si smantana si gatiti la foc mic mestecand cateva minute.

Puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute până când midiile se deschid.

Presarati patrunjel tocat.

Aruncati midiile care nu s-au deschis.

Serviti cu cartofi prajiti.

Bon appétit !

TIPS-URI

1

Aruncati midiile care nu s-au deschis

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii / Scoici in sos de smantana si vin alb" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Midii cu orez salbatic