MURATĂ
Postat de: portiadelumina in BauturiEste o reţetă ce presupune mare răbdare, asta din cauza timpului, căci de la începutul ei şi până la prima gustare trebuie să treacă cel puţin 2-3 săptămâni, aşa că...Citeste continuarea
Melcisori cu fructe de padure la...
Postat de: timea in Slow CookerToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand laptele caldut. Acoperim cu un...Citeste continuarea
Midii/Scoici cu curry
Postat de: ctlina in Fructe de mareSe spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. Se curata ceapa si usturoiul si se...Citeste continuarea
Macrou cu sos de rosii la cuptor
Postat de: gicuta69 in PesteCuratam pestele de intestine, indepartam capetele, cozile si aripioarele si il spalam foarte bine cu apa rece. Il condimentam cu sare si piper si il stropim cu zeama de lamaie. Il lasam asa cel...Citeste continuarea
Mancare de legume cu masline si...
Postat de: rocsi_1612 in Slow CookerSpalam vanata, dovlecelul, le indepartam capetele si le taiem cuburi potrivite. Curatam ceapa, o tocam marunt. Cartoful curatam, il taiem bucati lunguiete. Ardeiul kapia, galben, gogosarul, le...Citeste continuarea
Mini eclere
Postat de: Meea in DulciuriSa pregatim intai frisca pentru a o putea lasa la frigider pana choux-urile sunt gata. Mixam frisca lichida (cei aprox, 60ml) pana obtinem o spuma tare apoi adaugam zaharul pudra si intaritorul...Citeste continuarea
Melcisori cu scortisoara (Cinnamon...
Postat de: VanessaAli in DulciuriAmestecam intr-un bol ingredientele uscate (faina,drojdie, praf de copt, zahar). Punem 2 linguri de unt,laptele caldut si cu ajutorul mainii framantam , adaugand faina daca mai trebuie, pana...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu sos teriyaki...
Postat de: Ina75 in Slow CookerTocam marunt usturoiul. Scoatem semintele ardeiului iute si il taiem in fasii (verificam inainte cat de iute este, iar dupa ce terminam de taiat ne spalam foarte bine pe maini!).Taiem ceapa in...Citeste continuarea
Mancare de vinete umplute cu legume...
Postat de: Criss in Mancaruri de postVinetele se spala, se sterg si cu un curatator de legume se curata coaja in dungi. Eu daca voi mai pregati aceasta reteta am sa le curat de tot pentru ca oricum coaja nu se mananca, se pastreaza...Citeste continuarea
Musaca de cartofi cu carnati
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneCartofii ii curatam de coaja , ii spalam si ii punem intregi la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute , dupa care ii scurgem bine de apa si lasam sa se racoreasca . Ceapa o...Citeste continuarea
Mini croissante cu ciocolata
Postat de: gicuta69 in DulciuriMai intai scoatem aluatul din congelator si-l lasam la dezghetat la temperatura camerei. Ciocolata o taiem in 16 bucati. Intindem putin aluatul si il taiem in 8 bucati egale....Citeste continuarea
Mac and Cheese
Postat de: Meea in PastePunem apa la fiert impreuna cu o lingura de sare de mare. Cand fierbe, adaugam pastele. Dupa ce s-au...Citeste continuarea
Muschiulet de porc rulat
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PorcTaiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea pe ambele parti.Tocam marunt rosia si ardeiul,zdrobim cateii de usturoi apoi ii tocam mai...Citeste continuarea
Mancare de post - Ardei umpluti cu...
Postat de: caroline in Mancaruri de postArdeii se taie in doua pe lungime, se indeparteaza cotorul , se curata de nervuri si seminte, se spala si se pun la scurs. Punem o tigaie cu ulei la foc potrivit. Cand uleiul s-a incins,...Citeste continuarea
Maioneza din galbenusuri
Postat de: Pungasa_Rogue in SosuriSe fierb 4 oua, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se pun galbenusurile intr-un castron. Galbenusurile crude se separa de albusuri si se pun peste gelbenusurile fierte. Se...Citeste continuarea
Milkshake cu banane
Postat de: VanessaAli in DulciuriTaiati banana bucatele si puneti-o in blender. Adaugati peste inghetata putin topita si porniti-l. Adaugati laptele si mixati dinou pana se omogenizeaza foarte bine. Daca folositi...Citeste continuarea
Mancare de fasole cu cap de piept...
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcFasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Carnea se portioneaza, se...Citeste continuarea
Mini pizza la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in PizzaIntr-un bol punem drojdia cu putin lapte caldut si putina faina, amesetecam maiaua si lasam sa creasca. Punem intr-un castron faina, maiaua, untul, zaharul si treptat lapte caldut, framantand...Citeste continuarea
Mic dejun cu Breville Panini Maker
Postat de: timea in Cook and smileIntr-o farfurie batem ouale adaugand laptele sarea si piperul. Conectam aparatul Breville Panini Maker la o sursa de curent si cand se aprinde butonul verde, trecem feliile de paine prin ou si...Citeste continuarea
Mere coapte Hasselback cu topping...
Postat de: Corina33 in DulciuriTopim o lingura cu de unt, apoi o amestecam cu 2 linguri zahar brun si 1/2 lingurita scortisoara. Curatam merele de coaja, scoatem cotorul, le taiem in doua, le asezam cu partea taiata in jos...Citeste continuarea
Mamaliga umpluta
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriPunem apa cu sare la fiert si presaram putin malai. Cand incepe apa sa fiarba, punem putin cate putin malaiul si amestecam in continuu cu un tel, evitand sa se faca cocoloase. Cand...Citeste continuarea
Musaca cu cartofi si carne de porc
Postat de: gicuta69 in PorcCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem felii. Ii prajim in ulei si ii scoatem pe prosoape de hartie sa se scurga de uleiul in exces. Punem intr-o cratita 3 linguri de ulei si adaugam ceapa...Citeste continuarea
Mazare scazuta cu carnati...
Postat de: daniastefania in PorcCuratam ceapa, o tocam marunt si o calim in putin ulei. Dupa 3 minute adaugam boiaua si apoi cam o cana de apa. Cand inceoe sa dea in clocot adaugam mazarea. Potrivim de sare si piper si lasam sa...Citeste continuarea
MANCARICA DE DOVLECEI
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriDovlecelul il cureti de coaja si seminte, apoi il tai cuburi. Ceapa si usturoiul le toci marunt si le calesti putin in uleiul fierbinte. Adaugi dovlecelul si presari sare si piperul macinat....Citeste continuarea
Musaca in stil grecesc
Postat de: simona72 in PuiIn primul rand pregatim sosul: in bolul robotului de bucatarie am adaugat carnea taiata cuburi si conserva de ansoa cu tot cu ulei. Am macinat ingredientele cateva secunde pana sau mauntit. Am pus...Citeste continuarea
Musaca
Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carneCeapa tocata se pune la prajit in putin ulei. Cand s-a inmuiat, am adaugat carnea tocata si am lasat 5 min pe foc, amestecand mereu ca sa se desfaca. Apoi am adaugat bulionul amestecat cu o...Citeste continuarea
Miez de lapte by Delaco pe pat de...
Postat de: AlexTeacher in SomonTaiati rondele de miez de lapte; Taiati fasii de file somon si rulati-le; Adaugati pe crutonul de paine rondelele de miez de lapte si...Citeste continuarea
Miez de lapte by Delaco cu dulceata...
Postat de: AlexTeacher in SandvisuriTaiati rondele de miez de lapte; Taiati pancetta felii si rulati-o; Pe bucata de crackers integral adaugati pancetta;...Citeste continuarea
Mini pizza cu carnaciori de bere si...
Postat de: AlexTeacher in PizzaDizolvati drojdia in apa calduta si zahar; Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa; Amestecati...Citeste continuarea
Minitarte cu afine
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriAluat: Faina se pune intr-un castron, iar in mijlocul ei se formeaza o adancitura. Se adauga untul dat pe razatoare, sarea, zaharul vanilat, zaharul si galbenusul. Se framanta din aceste...Citeste continuarea
Mancarica de fasole verde cu sos de...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeÎntr-o cratiță adinca, se aduce la fierbere un litru de apa . Adaugăm o linguriță de sare grunjoasă și fasolea verde . Lasam să fiarba 15 minute. Treceți apoi fasolea verde in...Citeste continuarea
Mamaliga cremoasa cu lapte si parmezan
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriPunem laptele la fiert cu sarea. Varsam treptat faina de porumb amestecand cu un tel. Continuati sa amestecati la foc mic pana cand mamaliga incepe sa se ingroase si sa se desprinda de...Citeste continuarea
Mâncărică de legume cu cârnaţi...
Postat de: ela2015 in Mancaruri cu carnePregătim legumele. Le spălăm, le curăţăm, le îndepărtăm seminţele şi le tăiem (ceapa o tocam mărunt, morcovii rondele, ardeii şi dovlecelul cubuleţe)....Citeste continuarea
Mancare de post - tocanita de...
Postat de: aliliana in Mancaruri de postCartofii, ceapa, morcovul ( eu am avut pus de la congelator) de curata, spala si toaca. Patrunjelul si cimbrul se spala si se pun la scurs. Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se...Citeste continuarea
Mancarica de masline cu pui si...
Postat de: hanna in Mancaruri cu carnePuneti uleiul cu ceapa si usturoiul, puiul si sarea, piperul si turmericul pe foc pana ceapa devine aurie. Adaugati apa atat cat sa acopere puiul si lasati la foc mic cam 20 minute. Pe urma,...Citeste continuarea
Mini prajiturele cu iaurt si ciocolata
Postat de: Bianca20 in PrajituriIncepem prin a prepara jeleul de visine. Punem intr-o forma de gheata sau bomboane cate o visina. Tort-gelee-ul il amestecam cu zaharul si il turnam peste visinata. Punem pe foc 1 minut...Citeste continuarea
Milkshake Capsuni Cardamom
Postat de: Adi_Caradeanu in BauturiCuratati capsunile de codita I ntroduceti toate ingredientele in blenderul si mixati timp de 45 - 60 secunde Citeste continuarea
Minitarte cu stir rosu la cuptor
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPentru inceput pregatim umplutura: -curatam frunzele de stir de pe tulpini, le spalam in mai multe ape, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare. -taiem fasii frunzele de stir, apoi le...Citeste continuarea
Mancare de rosii cu ciuperci
Postat de: aliliana in Mancaruri de legumeRosiile le spalam si le curatam de coaja si cotoare. Le taiem cuburi. Curatam ceapa, spalam si tocam marunt. Firele dep atrunjel si cimbru spalate, le punem la scurs. Usturoiul...Citeste continuarea
Minipizza
Postat de: Pungasa_Rogue in PizzaAluat: Se prepara maiaua astfel: intr-un castron drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza se adauga laptele caldut si doua linguri de faina. Se amesteca totul, apoi se lasa la...Citeste continuarea
Musaca de cartofi
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PorcCuratim cartofii de coaja si-i punem la fiert in apa cu sare.Intr-o tigaie punem carnea tocata(eu am avut de porc) pe foc.Adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt, morcovul dat pe razatoarea mica,...Citeste continuarea
Miere cu nuci si afine
Postat de: mihaelar63 in DulciuriMiezul de nuca se spala din cateva ape de impuritati . Spalati afinele si el scurgeti de lichid . Spalati si sterilizati borcane de sticla cu capac . In fiecare...Citeste continuarea
Mancarica de porc cu rosii cherry...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratam ceapa si usturoiul. Tocam marunt usturoiul si taiem fiecare ceapa in 2 (numai partea alba- partea verde o rezervam). Puneti la-ncins uleiul intr-o cratita profunda. Adaugati carnea...Citeste continuarea
Mic Dejun cu Mure TO GO
Postat de: Adi_Caradeanu in BauturiDecojiti banana de coaja si taiati-o in bucati Spalati bine murele Adaugati ingredientele in blenderul Blend Active si mixati timp de 30 - 45 secunde Scoateti...Citeste continuarea
Mititei, piure din cartofi noi si...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri cu carneMititeii gata preparati din comert i-am prajit in tigaie antiaderenta pe aragaz. I-am intors pe toate partile pana s-au rumenit. Cartofii noi i-am curatat de coaja, i-am taiat cubulete si...Citeste continuarea
Mâncărică de cartofi cu carne de...
Postat de: ela2015 in PuiÎntr-o tigaie (cu capac) încingem 2-3 linguri de ulei şi punem cărniţa la rumenit pe ambele părţi. Între timp pregătim celelalte ingrediente, pe care le adăugăm...Citeste continuarea
Mancare de limba cu masline verzi
Postat de: andaoana in PorcLimba o spalam in apa rece si o punem intr-un vas impreuna cu apa rece, sare si frunze de dafin. O punem pe foc si lasam sa fiarba pana cand este moale . Scurgem apa si lasam la racit bucatile de...Citeste continuarea
Mancarica de vara cu vinete, ardei...
Postat de: Ela68 in Mancaruri de post1. Spalam vinetele, le taiem felii de 1 cm, transversal, le dam cu sare si le lasam la scurs intr-o sita. 2. Ardeii ii punem la copt pe o tabla ( sau in cuptor, pe foaie de copt ) lasandu-i...Citeste continuarea
Melci cu nuca
Postat de: sufletista in DulciuriAluatul-intr-un vas adaugam faina,zaharul,sarea si amestecam bine dupa care facem o adancitura,adaugam drojdia dizolvata cu putin lapte,untul topit,ouale batute.incepem sa framantam adaugand...Citeste continuarea
Mancare de legume cu hrisca
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam si spalam legumele sub jet de apa rece. Punem ceapa tocata marunt la sotat in 3 linguri de ulei (2 minute). Adaugam morcovul, le lasam la foc mediu cca 5 minute. Presaram boabe de...Citeste continuarea