Mucenici moldovenesti

de Valclaudia in Mancaruri de post, 7 Mar 2015 | 8638 vizualizari

 

N-am facut sau mancat vreodata mucenici, ieri mi-a facut Irina pofta cu mucenicii ei insa am preferat sa incerc o reteta de post, asa incat am ales reteta Alinei. Multumesc fete dragi! >:d

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg faina alba
  • 40 gr. drojdie
  • 600 ml apa calduta
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 70 gr. zahar tos
  • 130 ml ulei
  • un praf de sare

Sirop:

  • 750 ml apa
  • 150 gr. zahar tos
  • 3 linguri miere

Pentru uns si decor:

  • 4 linguri miere
  • nuca macinata

       

Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Am cernut faina intr-un castron incapator. Am lichefiat drojdia cu un praf de sare si 1 lingurita de zahar, apoi am adaugat apa calduta si coaja rasa de lamaie. Am facut o groapa in faina din castron, amestecul lichid l-am turnat in centru, apoi am incorporat faina de pe margini si am inceput sa framant un aluat elastic. Din cand in cand am turnat cate putin din cantitatea de ulei, pana am incorporat cei 130ml. Am lasat aluatul la dospit in loc ferit de curenti cca 1 ora si jumatate.

Am preincalzit cuptorul la 175 grade. Am scos aluatul dospit din castron pe masa de lucru usor infainata. Am impartit aluatul in patru parti aproximativ egale, apoi fiecare parte am impartit-o in 10 parti, asa incat am obtinut 40 gramajoare de aluat dospit. Fiecare parte am intins-o pa planesta de lucru infainata pana am obtinut suluri de cca 15 cm lungime. Fiecare sul l-am injumatatit, apoi am impletit capetele si am obtinut un soi de snur, apoi am unit capetele snurului si am obtinut un fel de coronite impletite. Am rotit fiecare coronita de la jumatate (in forma de "8") si am obtinut mucenicii pe care i-am asezat cu spatiu intre ei in tava tapetata cu hartie de copt.

Am copt mucenicii pana au devenit aurii (cca 30 minute). Cat am tinut tavile la copt in cuptor am preparat siropul: am pus la fiert intr-o oala apa cu zaharul. Dupa ce cristalele de zahar s-au topit, am dat deoparte siropul si l-am lasat sa se racoreasca putin, apoi am adaugat mierea, am amestecat pana s-a dizolvat. Mucenicii fierbinti i-am trecut prin sirop, apoi i-am scos in tava in care i-am copt, i-am uns cu miere si am presarat din abundenta nuca macinata peste ei. I-am lasat la racorit si am servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mucenici fierţi cu miere şi nucă