Mini farfalle cu miez de scoici

de iry-gabriela in Fructe de mare, 23 Mar 2015 | 6539 vizualizari

 

Scoicile sunt afrodiziace? Hmmmm, ce mai contează, știu ca soțul le-a mâncat pe toate,pentru că ma bătut la cap o lună sa le prepar......

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • 250 g de paste (eu am ales mini farfalle pentru că le aveam prin casă ),
  • un pachet de miez de scoici (le-am cumparat congelate),
  • 200 ml vin alb (de preferat cel demisec),
  • o ceapa ,
  • 2 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini farfalle cu miez de scoici:

Pentru inceput am pus apă la fiert cu un pic de sare si ulei. După ce apa a dat în clocot am adaugat pastele, pe care le-am lasat la fiert maxim 8 minute pe ceas.

Separat am curățat ceapa si apoi am spalat-o, după care am taiat-o mărunt.  Usturoiul si el curățat l-am dat pe razatoarea mică după care împreună cu ceapa le-am călit in ulei, dar foarte puțin. Apoi am adăugat miezul de scoici, pe care le-am lăsat să se dezghețe la temperatura camerei, după care le-am clătit bine (ca tare arătau prea dubioase ....erau bineinteles cu valabiltate bună ).

Am adăugat apoi vinul si la final am pus sare si piper după gust. Le-am lăsat sa fiarbă la foc mic  până a scăzut.  

Pastele gata fierte, le-am scurs si apoi le-am clătit un pic cu apă rece pentru a nu se lipi între ele, după care am adaugat miezul de scoici gata fierte in fiertura de vin.

Sincer, soțul meu le-a mâncat imediat.    

Sper sa va  placa. POFTĂ BUNĂ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini farfalle cu miez de scoici" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Midii cu taitei chinezesti