Gnocchi de cartofi

de Adele in Paste, 30 Mar 2015 | 4516 vizualizari

 

Cu ceva timp in urma,pe cand lucram in restaurant am invata sa pregatesc gnocchi ,dar se pare ca azi am cam pierdut din practicitate ,oricum important este ca sunt gustosi.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi fierti in coaja.
  • 4-5 linguri cu faina.
  • 1 lingura cu ulei de masline.
  • 1 lingurita cu sare.
  • piper.
  • 3-4 linguri parmezan ras.
  • faina pentru modelat.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi de cartofi:

Cartofii fierti (calzi)se curata de coaja si se sdrobesc cu ajutorul ustensilei pentru pregatit pireu(eu am folosit un schiacciapatate,cu ajutorul caruia am zdrobit cartofii fara sa-i mai curat) se pun intr-un vas,dupa care se adauga sare,ulei.piper si parmezan,se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza si se adauga faina,se framanta un aluat si se da la rece 20 de minute in frigider.

Se pot pregati in 2 variante :

Varianta 1 : printre care si varianta clasica,se prinde aluatul si se taie in fasii mici se rotolesc pana devin destul de subtiri,se taie de 1 maxim 2 cm si cu ajutorul unei furculite se trece deasupra fiecarei bucatele invartind,astfel in cat lasa urma dintilor .Se fierb la momentul folosirii.

Varianta 2: se pregatesc la momentul fierberii,incat trebuie sa aveti pe aragaz o oala cu apa sarata fierbinte,se prinde aluatul si se pune intr-un sacaposh ,se taie varful ,deasupra oalei taiem direct cate 1 cm din aluat cu ajutorul unui foarfec/cutit ,pana cand terminam aluatul din sacaposh.Cand plutesc ii scoatem cu o paleta si ii pune int-un vas.

Preferatii mei sunt cu sos de rosii si mozzarella gratinati cu parmezan ras la cuptor.

TIPS-URI

1

Se pot conserva fierti in frigider sau chiar se pot congela.

2

Se pot combina cu diferite topping-uri dupa gustul fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ravioli prajiti