Griskoch

de cristina1985 in Prajituri, 31 Ian 2015 | 5319 vizualizari

 

Este un fel de chec si se poate consuma si fara sirop (cui ii place mai uscat)

 

INGREDIENTE

  • Chec:
  • 4 oua
  • 100 g gris
  • 4 lg zahar
  • coaja de la o lamaie
  • ulei (pentru uns tava)
  • Sirop:
  • 400 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Griskoch:

Se separa albusurile de galbenusuri.Se amesteca galbenusurile cu zahar si coaja de lamaie.Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia de mai inainte, impreuna cu grisul.

Se unge o oala cu diametrul de 24 cm(sau tava) cu ulei si se torna compozitia. Se tine la cuptor pana se rumeneste.

Separat se face siropul din lapte cu zahar, si zahar vanilinat. Se pune pe aragaz pana fierbe.La sfarsit se adauga coaja de lamaie.

Cand blatul/checul este gata (fierbinte) se toarna siropul cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Griskoch" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

dantes 1

01.02.2015, 11:45

Interesant!

elucubratiiculinare 1

01.02.2015, 15:55

suna tare bine

Bya Ralu 1

02.02.2015, 14:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu biscuiti si frisca