Gogosi a la Mena

de Cris2711 in Dulciuri, 9 Mai 2015 | 4842 vizualizari

 

Inspirata dupa reteta de Gogosi a Menei,eu le-am facut doar cu branza de vaci,fara smantana ca nu am avut,poate de aceea nu am reusit sa le modelez asa fain ca si Mena dar la gust sunt tare,tare bune.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 oua
  • 1 plic de vanilie Bourbon lichida
  • 50 ml lapte
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • circa 300 ml ulei
  • un praf de scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi a la Mena:

Am pus intr-un castron branza de vaci, coaja de lamaie, laptele, ouale si vanilia Bourbon.

Am mixat compozitia cu cele 2 palete pentru crema,apoi am adaugat praful de sare, faina putin cate putin si praful de copt, apoi am mixat cu cele 2 palete pentru aluat.

Cand este gata se formeaza cu lingura si se pun in uleiul incins(intr-o craticioara) si se prajesc intai pe o parte, apoi pe cealalta. A nu se praji prea tare.

Cand sunt gata se pun intr-o forma in care avem servetele de bucatarie care absorb uleiul in exces.

Se lasa la racit, apoi se dau prin zahar pudra.

TIPS-URI

1

Eu am servit alaturi de o cafea.

2

Am servit si cu inghetata de vanilie.

3

Am pus in aluat si un varf de cutit cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi a la Mena" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite