Gratin de cartofi cu sos bolognese

de Catalina L in Vita, 28 Mar 2015 | 6280 vizualizari

 

simplu, usor de facut si bun..

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi mari
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 350 g carne de vită tocată
  • 400 g sos de roșii de casă
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de smântână
  • 70 g de brânză rasă
  • ulei de măsline
  • cimbru, dafin sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi cu sos bolognese:

Fierbeti cartofii întregi în apă clocotită cu sare pentru aproximativ 30 de minute.

Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt.

Ardeiul se curata si se taie cubulete.

Calim ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugam morcovul taiat cubulete, ardeiul apoi carnea si revenim bine.

Adaugati sosul de roșii de casă (reteta aici ),  un  pahar cu apă, și ierburile. 

Condimentati cu sare și piper. Se fierbe la foc mic timp de 20 de minute. Scoateți ierburile.

Se curata cartofii si se taie feliii.

Ungeti cu unt un vas de copt. 

Plasati primul strat de cartofi, se condimenteaza cu sare si piper, se adaugă sosul. 

Continuati cu un al doilea strat de cartofi, sare și piper, puneti sosul de carne.

Terminati cu un strat de cartofi, puneti deasupra smantana si cascavalul ras.

Se coace timp de 20-30 minute la 200 ° C.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi cu sos bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel cu cartofi copti