Guguluf ciocolatos

de Panacris in Dulciuri, 1 Mai 2015 | 5747 vizualizari

 

Am pornit de la o negresă dintr-o cărticică de la Rama și am pus-o la copt în formă de guguluf, iar când i-am făcut proba cu scobitoarea, arăta ca și vulcanii de ciocolată, doar că în varianta maareee. Azi am finalizat prăjitura ciocolatoasă. M-am uimit pe mine:D ;) Se vede că am avut mai mult timp la bibilit:D ;) P.S. până să-l ornez, au dispărut vreo 2-3 felii :D ;)

 

INGREDIENTE

  • Margarină Rama 250 g,
  • Ciocolată neagră menaj 300 g,
  • Cacao 4 lingurițe,
  • Zahăr pudră 400 g,
  • Zahăr vanilinat asezonat cu rom,
  • Ouă 6 bucăți,
  • Făină albă de grâu 200 g,
  • Sare iodată un vârf de cuțit.
  • Pentru glazură:
  • Ciocolată albă 100 g,
  • Frișcă lichidă 2-3 linguri,
  • Pentru ornat: 4-5 căpșuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf ciocolatos:

Margarina se topește cu ciocolata într-un vas de inox cu fundul gros, sau pe bain marie, apoi se lasă la răcorit. Se adaugă zahărul pudră, zahărul aromat, sarea, pudra de cacao și se amestecă energic, cu ajutorul mixerului.

După ce s-a omogenizat amestecul se adaugă ouăle și făina rând pe rând, până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se toarnă într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm, eu am folosit forma de guguluf și se dă la copt în cuptorul preîncins la 180 grade cca. 45 de minute.

După timpul de coacere, dacă faceți proba cu scobitoarea o să vă cam speriați, așa am fost eu cel puțin, că nu e coaptă prăjitura, pentru liniștea voastră, mai lăsați-o la copt cca. 15 minute, apoi opriți focul, nu mai faceți testul, că veți mai avea tendința de a o lăsa la copt încă 15 minute și tot așa,:d.

Important e să o lăsați să se răcească în formă, în cuptor cu ușa întredeschisă preferabil până a doua zi, dacă ați preparat-o seara ca și mine:D ;)

Pentru glazura se topește ciocolata împreună cu smântâna pentru frișcă, în vasul special, sau pe baie de aburi.

Când s-a răcit complet prăjitura se răstoarnă pe un platou și se ornează cu glazură de ciocolată albă sau neagră după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu surpriza